La casa de papel uitgekeken? Deze Netflixseries zijn net zo aangrijpend

Perfect voor je volgende bingesessie.

La casa de papel

De Netflixserie La casa de papel zit zó goed in elkaar, dat je na de eerste aflevering meteen hooked bent. De laatst afleveringen van deel 5 staan nu op de streamingdienst en als jij die net als wij al hebt gekeken, vraag je je waarschijnlijk af welke net zo boeiende serie jij dan nu kunt kijken. Wij delen een fijn lijstje. Bonus: ze staan allemaal op Netflix.

Vis a vis

We beginnen met Vis a vis: een Spaanse dramaserie die zich afspeelt in een vrouwengevangenis. Het verhaal draait in eerste instantie om de jonge Macarena die in de gevangenis belandt, maar ook de verhalen van de andere vrouwen komen aan bod. Net zoals in La casa de papel zien we ook verscheidene ontsnappingspogingen uit de Spaanse gevangenis. Ook niet onaardig: actrice Alba Flores (Nairobi in LCDP) en Najwa Nimri (Alicia Sierra in LCDP) schitteren in de serie, geschreven door Alex Pina die óók La casa de papel bedacht.

Heist

La casa de papel was fictie. De documentaire Heist niet. In de docuserie worden drie ontsnappingen onder de loep genomen, waaronder het verhaal van Heather Tallchief die samen met haar vriend 3 miljoen dollar stal uit een casino in Las Vegas en daarmee wegkwam. Ongeveer dan, want later gaf ze zichzelf aan.

Who killed Sara?

Dit keer geen Spaanse serie, maar een Mexicaanse. In Who Killed Sara? gaat broer Alex opzoek naar de moordenaar van zijn zus Sara. Dit doet hij nadat hij net uit de gevangenis komt, want Alex was degene die als dader achter de tralies verdween.

Narcos

In tegenstelling tot La casa de papel is de Netflixshow Narcos wel gebaseerd op een waargebeurd verhaal. De serie vertelt het waargebeurde verhaal van de Colombiaanse drugsbaraon Pablo Escobar en zijn Medellínkartel dat hij jarenlang runde.

Sky Rojo

Nog een serie van schrijver Álex Pina: Sky Rojo. De drie vrouwen Coral, Wendy en Gina willen hun leven als prostituee ontvluchten en willen vrijheid ervaren. Ze proberen te ontsnappen aan hun pooier en de mannen die hem helpen, maar dat gaat niet zonder slag of stoot.

Money Heist Korea

Kun je écht geen genoeg krijgen van La casa de papel? Dan moet je nog even wachten op de remake, in Zuid-Korea beginnen ze er namelijk aan! Squid Game-acteur Park Hae-soo deelde vorig jaar dat hij Berlin zal spelen in de Zuid-Koreaanse versie die ergens dit jaar uit zal komen. Exciting!

Beeld: La casa de papel | Video: YouTube

Lifestyle
  • La casa de papel
  • YouTube