Deze accessoire mag Kate Middleton overdag niet dragen 

Ze zou anders te opzichtig voor de dag komen.

Kate Middleton

Ze mag geen knoflook eten, wanneer de koningin stopt met eten moet zij ook haar vork neerlekken en en plain air affectie tonen is een no go. Kate Middleton heeft wat royal regels op te volgen. En blijkbaar heeft het Britse koningshuis ook nog wat te zeggen over haar voorkomen. Zo mag de hertogin niet alles zomaar overdag dragen.

Royal etiquette

Hertogin Kate mag niet in haar favoriete legging met makkelijke sneakers het vliegtuig instappen, en ze mag ook niet opeens all out gaan tijdens feestelijke gelegenheden. Er zijn namelijk diverse, strikte kledingregels waar ze zich aan moet houden. Wist je trouwens dat een van die regels is dat ze overdag geen diamanten mag dragen?

Dit weet royal etiquette-expert Myka Meier. “Voor 18.00 uur worden andere juwelen gedragen”, deelt ze met News.com.au. “Voor 18.00 uur zie je edelstenen, parels of saffieren. ’s Avonds komen de diamanten pas tevoorschijn. Dit doen de royals om niet te opzichtig voor de dag te komen.” Aha!

Goedkope oorbellen

Hoewel Kate weleens met diamanten is gespot, betekent dat zeker niet dat ze alleen dure ornamenten draagt. Zo bungelden onlangs een paar golden hoops aan de oren van Kate, en het was geen 18-karaat goud dat de oorlel van de hertogin sierde.

De golden hoops zijn namelijk heel affordable. Tijdens haar bezoekje aan het Victoria en Albert Museum droeg de hertogin twist hoop earrings van ASOS.

Kate Middleton bij het Natural History Museum.

Hoeveel je voor die oorbellen moet neerleggen? Een kleine 13 euro. Hoewel je zou denken dat deze hoops als warme broodjes over de toonbank vliegen, zijn ze nog steeds verkrijgbaar. Met deze oorbellen kun je jezelf dus toch een beetje royal-glam aanmeten voor een klein prijsje.

Fashion
  • Marie Claire UK, Elegance
  • BrunoPress