Not bad, Cooper: zoveel verdient Lily Collins aan Emily in Paris

Ze acteert niet alleen in de serie, maar ze produceert ook nog eens elf van de twintig afleveringen.

Een filmisch hoogstandje zouden we Emily in Paris misschien niet noemen, maar de serie biedt wel de portie escapism die we op dit moment nodig hebben. Dineren bij Le Café Marly naast het Louvre, de trein nemen vanaf Gare de l'Est naar het zomerse Saint-Tropez en flaneren door de sfeervolle straten van Parijs. C'est magnifique. En minstens net zo magnifique is het salaris dat actrice Lily Collins krijgt voor haar rol als Emily Cooper.

Bedrag per aflevering

Net als haar karakter Emily is ook Lily Collins een modeliefhebber en met het salaris dat zij voor haar rol in de hitserie ontvangt kan ze haar kledingkast goed spekken. Wat ze precies voor een aflevering krijgt is niet bekend, maar Cosmopolitan US heeft onderzoek gedaan en schat dat ze omgerekend ongeveer 265.500 euro binnenhaalt per aflevering. Per seizoen gaat het dan om maar liefst 2.65 miljoen euro.

Megatalent Lily is niet alleen de actrice in de Netflix-serie, maar is ook nog eens een van de producers van Emily in Paris. Dat bedrag zal dus vast nog een stuk hoger liggen. De serie behoort al tot één van de meest succesvolle series van Netflix, want seizoen 1 werd in de eerste 28 dagen al door 58 miljoen mensen bekeken.

Multimiljonair

Voor Emily in Paris had Lily al een groot bedrag op haar bankrekening staan. Voor de Netflix-serie was ze namelijk ook te zien in Extremely WickedShockingly Evil and Vile, The Blind SideThe Mortal Instruments: City of Bones en Love en Rosie. Ook heeft ze goed geboerd tijdens haar modellencarrière en is ze de dochter van multimiljonair en zanger Phil Collins. Met zijn vermogen van 265 miljoen, is de kans groot dat Lily en haar vier broers en zussen niet snel krap bij kas zitten. Volgens Celebrity Net Worth ligt het vermogen van de 32-jarige actrice dan ook op maar liefst 22 miljoen euro.

Bron: Cosmopolitan US, Beau Monde | Beeld: Emily in Paris