Sweet dreams: samen powernappen blijkt goed voor je relatie

Een dutje doen is natuurlijk heerlijk. Maar wat blijkt nu? Het is ook een wondermiddel voor je relatie.

My All

Er is niets erger dan vechten tegen je slaap. Lig jij te knikkebollen tijdens een filmmiddagje met je partner en merk je dat jouw lief ook wel moe is? Geef dan vooral toe aan die slaap, want samen een dutje doen blijkt hartstikke goed.

Samen slapen

Natuurlijk: wat je met je partner in bed uitspookt is vaak een belangrijk onderdeel van je relatie, maar het hoeft allemaal niet zo steamy te zijn, blijkt nu. Ook samen slapen of dutjes doen is namelijk al een heel goede bonding experience.

De University of Florida heeft in een groot onderzoek een hoop stelletjes namelijk gevraagd naar hun slaapgewoonten. Hoeveel uren hadden zij samen slapend doorgebracht? Vervolgens werden de koppels gevraagd welk cijfer zij hun relatie zouden geven. En wat bleek daaruit: lovers die meer samen sliepen, gaven hun relatie overall een hoger cijfer.

Dutjes doen

De onderzoekers van de Amerikaanse universiteit legden uit dat een goede hoeveelheid slaap werkte als een soort ‘buffer’ voor het humeur. Ga maar na: als jij een nacht slecht hebt geslapen, ben jij dan vervolgens het zonnetje in huis? Waarschijnlijk niet! Een uurtje extra bijslapen doet dus wonderen voor je mood. En daar profiteert je relatie uiteindelijk ook weer van.

Kortom: de volgende keer dat je in je middagdip zit en éven een half uur lang de oogjes toe wilt doen, haal je je partner er ook gewoon bij. Worden jullie allebei gelukkiger van!

Bron: Grazia | Beeld: iStock