Begin 2022 zonder gesnurk in de slaapkamer

Lig jij dagelijks wakker van het gesnurk van je partner? Of ben je zelf degene die de ander wakker houdt? Geen zorgen, je bent niet de enige. Ongeveer 10% van de vrouwen snurkt. Gelukkig bestaan hier goede oplossingen voor. Begin 2022 dus goed en maak nu een einde aan dat irritante gesnurkt.

Oorzaken van snurken

In principe zijn er twee type snurken; nasaal en via de keel. Nasaal snurken kan komen door blokkades in de neus, dichtslaande neusvleugels of een scheef neustussenschot. Keel-snurken daarentegen wordt veroorzaakt doordat tijdens het slapen de spieren zich verslappen en de onderkaak naar beneden zakt. 

Heb je last van overgewicht dan veroorzaakt dit ook vaak keel-snurken omdat het vet in de nek op de luchtweg gaat drukken. Maar ook veel mensen zonder overgewicht hebben last van keel-snurken.

Om te achterhalen van welk type snurken je last hebt zou je een slaaponderzoek kunnen doen. Maar veel sneller is om gewoon verschillende producten uit te proberen. Gelukkig bestaan er nu handige setjes waarmee je verschillende producten kan uitproberen. 

Link tool: post not found

Oplossingen voor keel snurken

Voor keel-snurken is er één artikel wat echt voor bijna iedere keel-snurker effectief is, de anti-snurkbeugel. Dit inventieve bitje of beugeltje zorgt ervoor dat tijdens het slapen je onderkaak in positie blijft en de luchtweg in je keel dus goed open blijft staan. Hierdoor kan de lucht vrijuit stromen en is het snurken verholpen. 

De anti-snurkbeugel is uitgebreid onderzocht door het Amerikaanse onderzoeksbureau NCBI. Bij het onderzoek bleek maar liefst 98% van de partners een vermindering van het snurken te merken. Na een jaar bleek 86% van de deelnemers de anti-snurkbeugel nog dagelijks te gebruiken. 

Oplossingen voor nasaal snurken

Voor nasaal snurken zijn er vele oplossingen bedacht. Al deze oplossingen hebben één ding gemeen, het beter openhouden van de neusgaten zodat de lucht weer vrijuit kan stromen.

Het beste resultaat voor meer lucht door neusgaten geven de neuspleisters. Dit echter alleen wanneer deze goed blijven kleven. Dit hangt onder andere af van je huid (bij een vettige huid laten ze eerder los) en de kwaliteit van de pleisters. Dit is gewoon een kwestie van uitproberen. Mochten ze niet goed blijven zitten probeer dan het volgende.

Naast de pleisters heb je buisjes die je in je neusgaten duwt waardoor deze open blijven staan. Deze bestaan er in verschillende vormen, maten en materialen. In het algemeen heb je zachte en hardere buisjes. De zachte zitten fijne maar als je last hebt van dichtklappende neusvleugels heb je waarschijnlijk de hardere nodig. Ook hier geldt, probeer verschillende maten en materialen uit.

Welke kopen?

Zoals je eerder hebt kunnen lezen is het lastig van tevoren te bepalen welk product je precies nodig hebt of welke je het fijnste vindt. Om deze reden is het handig om een probeerpakket te bestellen met de verschillende oplossingen erin. 

Een gerenommeerd merk veel goede recensies is Dr. Breathe Well. Op hun website vind je verschillende combinatiepakketten. Zo kun je zelf uitvinden waar je het meeste baat bij hebt.

Ten laatste, je kan veel producten ook nog combineren om een maximaal effect te bereiken.

Een geruisloos 2022 gewenst!

Beeld: Monstera

Laatste nieuws