Grey's Anatomy gaat toch nog even door: seizoen 19 is bevestigd

En dat terwijl Ellen Pompeo eerder nog liet weten dat ze vindt dat de ziekenhuisserie tot een einde moet komen.

Al enige tijd doen geruchten de ronde dat er een einde komt aan Grey's Anatomy. Ellen Pompeo herself sprak zelfs uit dat ze vindt dat de ziekenhuisserie nu wel tot een einde mag komen. Toch tekende de actrice voor nóg een seizoen van de medische dramashow.

Een negentiende seizoen

Al sinds het eerste seizoen in 2005 is Grey's Anatomy een goed bekeken serie. Zestien jaar, achttien seizoenen en 388 afleveringen later, kunnen we ons dan ook niet voorstellen dat de show tot een eind komt. Maar als het aan hoofdrolspeelster Ellen Pompeo ligt, trekken ze de stekker uit Grey's Anatomy. Toch lijkt het erop dat Ellen zich heeft laten ompraten door de makers van de show, want aan Deadline maken de producers en de zender ABC bekend dat er nog een negentiende seizoen komt, mét Meredith Grey.

Vervolg

Seizoen 18 was sowieso een feestje voor fans van de dramaserie. Verschillende acteurs uit voorgaande seizoenen maakten namelijk een appearance. We zagen onder anderen Chandra Wilson die terugkeerde als Miranda Bailey en James Pickens Jr. als Dr. Richard Webber. Bovendien konden we actrice Kate Walsh ook toevoegen aan dit lijstje: zij pakte haar rol als Addison Montgomery na veertien (!) jaar weer op in seizoen 18.

Ellen Pompeo wilde stoppen

Door de jaren heen hebben we veel personages zien komen en gaan in Grey's Anatomy. Ellen Pompeo, die de rol van main character Meredith Grey vertolkt, is een van de weinige day ones die nog te zien is in de ziekenhuisserie. Al zestien jaar lang speelt ze in de show, en dat vond ze meer dan genoeg. “Ik doe hard mijn best om iedereen ervan te overtuigen dat we moeten stoppen met Grey's Anatomy“, liet ze weten aan magazine Insider. Fans waren het daar echter niet mee eens en hoopten op nog meer seizoenen. Vooralsnog zijn hun gebeden verhoord, maar hoelang de serie daadwerkelijk nog door zal gaan, dat blijft natuurlijk de vraag.

Bron: HLN, Grazia | Beeld: Greys Anatomy