Gebruik je een nieuw huidverzorgingsproduct? Zo lang duurt het tot je resultaat ziet

Schrijf een product niet meteen af als je niet binnen een maand resultaat ziet. 

Een nieuw skincare-product aanschaffen in de hoop dat je oneffenheden als sneeuw voor de zon verdwijnen, haven’t we all been there? Maar laat je optimisme niet overschaduwen als je na een week nog geen resultaat ziet. Zo’n nieuw huidverzorgingsproduct heeft namelijk echt even de tijd nodig voor het z’n vruchten afwerpt.

Effect

Nieuwe huidverzorging gebruiken is een spannend moment. Je wilt zo snel mogelijk zien of het product het gewenste resultaat heeft, maar een uitblijvend resultaat betekent niet dat de producten meteen een enkeltje naar de prullenbak verdienen. Huidgezondheidsexpert Dija Ayodele deelt met Get The Gloss hoelang het kan duren voor je nieuw aangemeten skincare-routine effect kan hebben.

Weken tot maanden

Geduld is een schone zaak, en dit lijkt zeker het geval voor huidverzorgingsproducten. Het kan dus even duren voor jouw verzorgingsproducten een effect hebben op jouw huid. Wel kun je in sommige gevallen peilen hoelang dat ongeveer gaat duren. Als jouw nieuwe verzorgingsproducten vóór de lancering door consumenten zijn getest, check dan hoelang het duurde voor zij verschil merkten nadat ze het product gingen gebruiken. “Meestal duren die trials minstens twaalf weken”, weet Ayodele. “Ik zeg dus dat je altijd twaalf weken aan moet houden, voordat je kunt bepalen of een product wel of niet werkt.”

Al betekent het niet dat je voor die twaalf weken nooit resultaat zult zien. Het is bemoedigend als het wel gebeurt, maar in sommige gevallen duurt het nu eenmaal langer voor de werkende componenten resultaat tonen. “Neem nu vitamine A, het kan tussen de drie en zes maanden duren voordat je zichtbare verbeteringen van je huid begint te zien”, aldus Ayodele.

Bron: Get The Gloss | Beeld: iStock

Laatste nieuws