Gespleten haarpunten? Zo zorg je ervoor dat ze minder opvallen

En het staat in de meeste gevallen ook nog leuk.

Een knipbeurt is natuurlijk de beste manier om van je gespleten haarpunten af te komen, maar in between cuts willen we liever niet geconfronteerd worden met die split ends. Gelukkig zijn er manieren waarop je ze een beetje kunt verbloemen.

1. Draag je haar vast

Deze tip ligt het meest voor de hand: draag je haar in een staart, knot of vlecht. Door er echt iets moois van te maken, zullen mensen eerder kijken naar je creatie dan naar je dode haarpunten. In een knot zijn die haarpunten bovendien verborgen onder een elastiek, waardoor je ze helemaal niet ziet.

2. Aan de gang met smeersels

Er zijn tegenwoordig enorm veel verschillende haarmaskers, serums en oliën te koop. Hoewel ze vaak beweren je gespleten haarpunten weer gezond te maken, is dat natuurlijk niet zo. Waar ze wél heel handig voor zijn, is voor het verbloemen van die dode haarpunten. Ze zorgen ervoor dat je haar mooi glad en glanzend wordt, waardoor gespleten puntjes minder opvallen. Zeker als je haar hebt dat van zichzelf wat aan de droge kant is, is dit het proberen waard.

3. Leuke accessoires toevoegen, bijvoorbeeld sjaaltjes

Niet alleen een mooie vlecht of staart, maar ook accessoires zijn handig om je dode haarpunten mee te verbergen. Door bijvoorbeeld een mooi sjaaltje om je staart te knopen of wat leuke haarspeldjes toe te voegen, hebben mensen nog meer om naar te kijken. Hun blikken worden afgeleid van je dode punten. Ben je niet bang om op te vallen? Dan kun je all out gaan met leuke vlinderclipjes in alle kleuren van de regenboog of een satijnen sjaaltje waar een kleurrijke print op staat.

4. Krullen maken

Door je haar te krullen, zorg je ervoor dat dode punten minder opvallen. Zeker als je de gespleten uiteindes van je haar naar binnen toe krult. Belangrijk: zorg ervoor dat je genoeg hittebescherming gebruikt voor je aan de slag gaat. Anders heeft het juist het tegenovergestelde effect en zullen je haarpunten er nog slechter uitzien. De krullen kun je overigens ook nog combineren met bijvoorbeeld een staart of knot en een leuk haaraccessoire. Win-win!

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: BrunoPress