Breng je huis ook na de kerstdagen in feestsfeer

Zo maak je van je huis een prachtig verlicht paradijs.

Corona pandemie, donkere dagen. In deze tijden kunnen we wel wat lichtpuntjes gebruiken! En ook na de feestdagen is het tijd om de boel eens mooi uit te lichten. Transformeer je huis tot een magisch toevluchtsoord met feestelijke verlichting en binnenverlichting voor elke stijl.

Mooie verlichting is misschien wel één van de meest belangrijke accessoires om te gebruiken in het interieur. Helemaal tijdens de donkere dagen. Zoals ook hier te lezen is, heeft zowat elke ruimte in huis wel meer dan één lichtpunt nodig om het mooiste effect te verkrijgen. Schaf LED strips, een mooie tafellamp of buitenlamp voor tuin, balkon of terras aan voor optimaal verlichte dagen!

Maak gebruik van dimlicht

Een warme sfeer creëren kan karakteristiek met een open haard gedaan worden of door je eigen verlichting te dimmen. Met een schakelaar aan de lamp kun je de stroom of spanning regelen, met als resultaat dat de lichtsterkte van je lamp kan variëren. Er zijn zelfs tafellampen verkrijgbaar die gedimd kunnen worden en die je zowel binnen als buiten kunt neerzetten. Dat is handig! In de winter een sfeervolle binnenlamp en in de zomer een bijzondere buitenlamp.

Sfeer creëren met tafelverlichting

Tafellampen zijn praktisch omdat je ze bijna overal makkelijk kan plaatsen én verplaatsen. Omdat je ze kan neerzetten waar je maar wilt, kun je makkelijk donkere hoekjes verlichten. Helemaal sfeervol wordt het door ze te gebruiken als licht op tafel tijdens het diner. Sommige tafellampen zijn zelfs snoerloos, waardoor je niet hoeft uit te kijken met draden.

Creëer wondermooie lichtaccenten in je eigen tuin

Vergeet ook je voortuin niet, en daarbij dat goede buitenlampen minstens even belangrijk zijn als binnenverlichting. Verlicht het huis dus ook van buiten voor een warm onthaal van je gasten. Ga voor een mooie hanglamp voor buiten, een wandlamp bij de voordeur of voor leuke tuinspots of grondspots. Met tuinverlichting verwelkom je gasten op lumineuze wijze op de donkere dagen. Ook aankomend jaar kun je hiermee nog extra lang genieten van de warme en zwoele zomeravonden.

DIY verlichting

Nu we toch in een lockdown zitten, hebben we alle tijd om binnen aan de slag te gaan. Als je een beetje creatief bent, is DIY verlichting een mooie manier om je huis een persoonlijke touch te geven. Die kleine mini LED lampjes met batterij zijn traditioneel in een rij achter elkaar op het snoer geplaatst. Daar kun je hele leuke dingen mee doen. Je kunt ze om een stuk grof touw wikkelen en deze dan sierlijk op een dressoir plaatsen, met eventueel één of meerdere mooie kaarsen in houders. Verder kun je van hard karton bijvoorbeeld zelf een vorm knippen, de randen plakken en deze voorzien van een klein lichtje aan de binnenkant. Je hoeft geen doorgewinterde doe-het-zelver te zijn om DIY verlichting te maken. Met wat fantasie en basisvoorwerpen kom je al een heel eind.

Beeld: Pixabay

Laatste nieuws