Wimpers zoals Meghan Markle? Dat krijg je voor elkaar met deze mascara

De mascara die Meghan droeg tijdens het Salute to Freedom Gala eind vorig jaar.

Als je een nieuwe mascara zoekt, lijk je vaak te moeten kiezen uit verscheidene factoren. Of je moet kiezen voor meer volume, of je moet kiezen voor meer lengte, of je moet kiezen voor waterproof. Maar zo af en toe komen we een pareltje tegen die het allemaal heeft en laat dat net de mascara zijn die hertogin Meghan Markle pas nog droeg.

Wimperserum

Onlangs tipten we nog het favoriete wimperserum van Meghan Markle. In een interview met Us Magazine vertelde de hertogin destijds dat ze ‘beyond obsessed’ was met het serum. In slechts twaalf weken zou je met de RevitaLash Advanced Eyelash Conditioner namelijk langere en vollere wimpers krijgen. Maar voor lushes lashes kan een likje mascara natuurlijk ook geen kwaad.

Salute to Freedom Gala

In november spotten we Meghan weer samen met prins Harry op de rode loper. De twee waren aanwezig bij het Salute to Freedom Gala in New York en een aantal dingen viel ons op. 1. Meghan droeg een prachtige rode jurk van Wes Gordon. 2. Haar make-up was on fleek. En blijkbaar had ze dat te danken aan onder andere een Italiaanse mascara.

Paarse cat eye

Visagist Daniel Martin was de desbetreffende avond verantwoordelijk voor de make-up van de ex-actrice en bracht een prachtige paarse cat eye aan. “Ik heb altijd gehouden van de combinatie paars en rood – ik vind die combinatie prachtig. Ik wilde daar dus mee spelen, zonder dat het te overdreven zou worden”, vertelt hij over de kleurkeuze aan Allure.

Het komt niet vaak voor dat we Meghan met een opvallende kleur make-up zien. Martin vertelt dan ook dat Meg niet meteen zwichtte voor de kleurrijke look. Zo moest de visagist de hertogin wel overtuigen van de paarse make-up. “Het paars doet iets met haar oogkleur”, concludeerde hij. “Je ziet niet per se de kleur zelf, maar haar ogen zien er zo helder uit en dat is wat ik wilde creëren.”

Meghan Markle en prins Harry tijdens het Salute to Freedom Gala in New York.

Mascara

Omdat hij zo’n opvallende make-uplook voor Meghan creëerde, had hij ook een mascara nodig die zou opvallen. Martin vervolgt dat hij daarom de mascara van het Italiaanse merk BYREDO gebruikte voor de wimpers van Meghan.

De BYREDO-mascara is waterproof, vegan en bestaat uit een 89 procent natuurlijke formule. Eén laagje van de mascara zou genoeg zijn voor een prachtige natuurlijke look en twee laagjes maken je wimpers extra vol. De specifieke mascara die Meghan op de avond van het gala droeg was de Tears In Rain-mascara en kun je zelf bemachtigen voor ongeveer 41 euro. Het kost wel wat, maar dan kun je net zulke prachtige wimpers rocken als Meghan Markle.

Bron: Allure | Beeld: ProShots, BrunoPress

Laatste nieuws