Lili Reinhart openhartig over toxic zelfbeeld: ‘Lastig om met liefde naar je lichaam te kijken’

Op social media deelt de actrice hoe ze naar haar lichaam kijkt en bekritiseert ze de westerse schoonheidsidealen.

We weten allemaal dat social media voor een behoorlijk vertekend beeld kan zorgen. Perfecte foto’s van perfecte scenario’s sieren menig tijdlijn. Toch zien we ook dat mensen steeds vaker eerlijk zijn op social media, waaronder Lili Reinhart. Zo deelde de actrice onlangs dat ze struggelt met negatieve gedachtes over haar lichaam.

Worstelen met negatieve gedachtes

Sinds een aantal maanden ervaart Lili Reinhart erg negatieve gedachten over haar lichaam, zo deelde ze enkele dagen geleden in haar stories op Instagram. “Ik heb de afgelopen maanden geworsteld met obsessieve gedachten over mijn lichaam/gewicht en het is de afgelopen weken zeer ernstig geworden”, schreef ze. Ze voegde eraan toe dat ze zich erg kwetsbaar voelde door dit te delen met de wereld, maar dat ze het toch wilde doen om anderen een hart onder de riem te steken. “In de hoop dat anderen die hiermee worstelen zich niet zo alleen voelen. Ik ervaar het ook.”

Met liefde naar je lichaam kijken

Ze deelt met haar volgers hoe ze naar haar lichaam kijkt en dat ze hoopt dat dit zal veranderen. “Het is moeilijk om met liefde naar je lichaam te kijken in plaats van met kritiek. Het is iets dat ik nog steeds aan het leren ben.” De Riverdale-actrice vervolgt dat haar roem een rol speelde in haar zelfbeeld, al dacht ze eerder dat ze wel immuun zou zijn voor die druk. “Ik had niet verwacht dat mijn werk in deze branche, die zo geobsedeerd is door de lichamen en gewichten van vrouwen, ooit zou knoeien met mijn eigen lichaamsacceptatie en positiviteit… maar dat is toch gebeurd. Ik zou willen dat ik niet was opgegroeid in een tijd waarin de media slechts één maat vrouw aanbidden.”

Het knoeide dusdanig met Lili’s zelfbeeld, dat ze in de spiegel weleens haar huid naar achteren trok om te zien hoe dat eruit zou zien. “Om te zien hoe ik eruit zou moeten zien.” De actrice bekritiseert dan ook het westerse schoonheidsideaal. “Het is pijnlijk om te bedenken dat honderden miljoenen van ons zo bezorgd zijn over hoe ons lichaam eruitziet. Humanity really f***ed this one up.”

Open over spreken

Lili noemt de nog altijd heersende schoonheidsideaal de ‘hartverscheurende realiteit’. Ze wil haar volgers die er hetzelfde over denken op het hart drukken dat ze niet alleen zijn en ze wil het belang van hierover praten benadrukken. “Blijf erover praten. Normalize it. Heb empathie voor anderen. Laat compassie en vriendelijkheid zien.”

Bron: InStyle, Instagram Lili Reinhart | Beeld: BrunoPress 

Laatste nieuws