Slapend rijk worden? Dit bedrijf betaalt je om dutjes te doen

Ka-ching!

Rest, and soon you'll be feeling your best

Dagdromen tijdens je werk is een ding. Daadwerkelijk slapend rijk worden, dat is wat anders. Toch is het realistischer dan het klinkt. Een matras reviewbedrijf is namelijk bereid om jou 220 euro per uur te betalen om te - jawel - slapen.

Royale compensatie om te slapen

Sleep Junkie, een bedrijf dat zich specialiseert in matrasrecensies, heeft letterlijk en figuurlijk een droombaan in de aanbieding. Het bedrijf is namelijk op zoek naar 'fussy sleepers' die tegen een royale betaling verscheidene slaapapps, kussens, oogmaskers en beddengoed willen testen.

De geselecteerde moeilijke slapers moeten in twee maanden tijd acht verschillende producten proberen. Elke week staat in het teken van een ander product en wanneer de week verstreken is, moeten de deelnemers een uitgebreid beoordelingsformulier invullen - dit neemt ongeveer een uur per formulier in beslag. Ter compensatie krijgen de deelnemers 2000 dollar, oftewel 1,755 euro. En dat voor maar acht uurtjes werk.

Vereisten

Uiteraard stelt het bedrijf wel wat eisen aan hun schone slapers. Zo moet je in 150 woorden kunnen samenvatten waarom jij de uitgelezen persoon voor de job bent. Ook is Sleep Junkie alleen geïnteresseerd in mensen die zichzelf identificeren als een moeilijke slaper. Slaap jij als een roosje? Dan kom jij helaas niet in aanmerking voor de baan. Het bedrijf wil namelijk aan de hand van de verzamelde gegevens de ultieme slaapgids voor onrustige slapers samenstellen.

"Wij zijn van mening dat iedereen recht heeft op en een goede nachtrust en dat iedereen dat kan bereiken", schrijft Dorothy Chambers, slaapexpert bij Sleep Junkie, bij de vacature. "We hopen dat we mensen 's nachts rust kunnen bieden door mensen te werven die een slechte slaapgeschiedenis hebben, zodat we nuttige informatie kunnen verzamelen en delen met anderen."

Dat er baat is bij beter slaapadvies bleek eerder wel uit een analyse van Journal of Clinical Sleep Medicine. Zo gaf 40 procent van de mensen aan dat zij met slaapproblemen kampen sinds de uitbraak van corona.

Solliciteren

Lijkt het jou wel wat om slapend rijk te worden? Dan kun je tot en met 14 februari solliciteren voor de job. Wel heeft het bedrijf nog een paar andere eisen: zo moet je minstens 21 jaar oud zijn en moet je op 28 februari kunnen beginnen. Ook is het belangrijk dat je een smartphone hebt die compatibel is met verscheidene slaapapps. En dat is het. Klinkt niet gek, toch?

Bron: CNBC Make It | Beeld: iStock