Malepolish: deze mannelijke celebrities dragen nagellak met verve

Speaking of man-icures.

Lees ook

Wenkbrauwen epileren, op hoge hakken lopen en de lokken verven: tijdlang waren dit voornamelijk praktijken voor vrouwen, maar steeds meer mannen zijn om (of niet, whatever floats their boat). Ook het dragen van nagellak wordt steeds gewoner onder mannen. Sterker nog, de malepolish-trend lijkt here to stay.

Van rockers tot rappers

Je nagels in allerlei kleuren lakken? Het lijkt geen biggie meer voor vele mannelijke celebrities. De trend begon in de seventies en eighties voorzichtig aan populariteit te winnen, onder mannelijke muzikanten in het bijzonder. Denk aan David Bowie en Freddie Mercury. En in de nineties natuurlijk Kurt Cobain.

Nagellaklijnen

Anno 2022 lijkt nagellak onder mannen hotter dan ooit. Ook rappers lakken hun nagels nu in opvallende kleuren, waaronder Tyler, the Creator. Zijn modelabel Golf le Fleur brengt nu zelfs drie verschillende kleuren nagellak uit.

Tyler, the Creator is daarmee overigens niet de enige. De bekendste nagellak dragende man van dit moment is misschien wel Harry Styles. Hij bracht vorig jaar zijn beautylijn Pleasing uit en ook hier kunnen kopers verscheidene kleuren nagellak bemachtigen. En dan heb je nog UN/DN Laqr van Machine Gun Kelly en Ava Dean van AJ McLean. De beautymerken van deze celebrities hebben ook nagellak opgenomen in hun assortiment. Genoeg nagellak voor mannen (en natuurlijk ook gewoon voor vrouwen), dus. Wij laten daarom meteen even zien hoe een aantal bekende heren de gekleurde vingernagels rockt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Pleasing (@pleasing)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door the Blonde Don (@machinegunkelly)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tyler, The Creator (@feliciathegoat)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ava Dean Beauty (@avadeanbeauty)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door JARED LETO (@jaredleto)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Marc Jacobs (@themarcjacobs)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht dat is gedeeld door @brooklynbeckham

Het is overigens niet de eerste keer in de geschiedenis van versierde nagels dat mannen hun nails van een kleurtje voorzien. Zo blijkt uit een artikel van University of Rochester Medical Center dat Babylonische krijgers 3500 voor Christus hun nagels versierden met gemalen mineralen als onderdeel van hun pre-battle ritual. Dit deden de strijders om hun vijanden te intimideren. Ook toen was het dus al een manier van zelfexpressie.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MONTERO (@lilnasx)

Vooralsnog lijkt de malepolish-trend er overigens eentje die we met name spotten bij buitenlandse celebrities. Al zien we wel dat het ook onder Nederlandse mannen wat meer begint te leven. Zo worden onder anderen presentator Tim Hofman en zanger André Hazes weleens met een lakje op de nagels gespot. Maar of je buurman de volgende gaat zijn? Da’s nog even afwachten.

Bron: The Guardian | Beeld: BrunoPress, Instagram 

Laatste nieuws

Zie ook