Marie Claires weekendtips

Van kijktips tot culinaire ervaringen.

PFW - Street Style

Nog niks gepland dit weekend, maar wil je wel graag iets doen? Marie Claire tipt! Dit wil je het aankomend weekend niet missen.

Flans een heerlijk Veganuary-proof gerecht in elkaar

Januari staat in het teken van new beginnings, maar je kunt ook vast niet hebben gemist dat het Veganuary is. Of je nu al regelmatig vegan eet of niet, het is altijd leuk om nieuwe vegan recepten te proberen. Kun je wel wat inspiratie gebruiken? Het boek Vegan Comfort van Milou van der Will staat er bomvol mee. En maak je geen zorgen, je hebt er geen gekke ingrediënten voor nodig en je staat er ook niet uren voor te sloven achter het fornuis. Wél krijg je er ontzettend lekkere maaltijd voor terug.

Maak een culinaire wandeling

Vorig jaar schoten ze tijdens de lockdown als paddenstoelen uit de grond: food wandelingen. Hoewel je nu minder over ze hoort, zijn ze er nog gewoon. Neem nu de Culiwalk Wintereditie Zuidoost. In de Amsterdamse Poort kun je een wandeling van zo'n 2 uur maken, waarbij je uiteraard stopt bij tig leuke horecazaakjes. Je hoeft niet krampachtig te zoeken waar welk horecatentje zit, want een route is al uitgestippeld en kun je volgen met behulp van QR-codes.
Wanneer: 

Iedere zaterdag in januari. Je bepaalt je eigen starttijd, maar je kunt het beste na 12 uur gaan lopen, omdat de meeste tentjes daarvoor gesloten zijn.

Waar:

Amsterdamse Poort.

weekendtips

Kijktip: Ozark seizoen 4

Samen met zijn gezin verhuist Marty Byrde (Jason Bateman) naar de Ozarks om daar zogenaamd een rustiger leven op te bouwen. In werkelijkheid moet de financieel adviseur in vijf jaar tijd 500 miljoen dollar witwassen. In de staat Missouri aangekomen wordt Marty samen met zijn vrouw Wendy (Laura Linney) niet erg welkom geheten. En dan moet hij ook nog eens dealen met de druk van de deadline die nadert.

Deel 1 van het vierde seizoen is vanaf 21 februari te streamen bij Netflix.

Ozark niet helemaal je ding? Dan zijn er nog genoeg andere films en series om naar uit te kijken op Netflix. Zo verschijnen er deze maand nog vele andere Netflix-originals, zoals In From the Cold waarin het leven van een Amerikaanse moeder op de kop wordt gezet wanneer de CIA haar dwingt haar verleden als spion onder ogen te komen.

Bron: Netflix, Barts Boekje | Beeld: BrunoPress, Vegan Comfort, Pexels