Psycholoog deelt eigenschappen die je niet mag onderschatten in een partner

Deze eigenschappen zijn echte green flags.

Couple spending day at home, together.

Geen enkele relatie gaat over rozen. Zo kan het best lastig zijn als je partner heel andere gewoontes, persoonlijke kenmerken of andere normen en waarden heeft dan jij. Hoewel het belangrijk is om red flags in een relatie in de gaten te houden, is het ook goed om je te focussen op de zogenoemde green flags.

Green flags

Sommige situaties in relaties zijn niet goed voor je. Als je partner nooit tijd voor je vrijmaakt of als jij zelf denkt aan de betere tijden van jullie relatie, wijst dat op problemen in jullie relatie. Oftewel: red flags. Maar waarom hebben we het eigenlijk zo weinig over green flags? Aan Body and Soul vertelt psycholoog Nancy Sokarno wat haar top vijf is aan eigenschappen die je echt mag waarderen in je partner.

1. Je partner kan goed praten en luisteren

Een goede relatie is gebaseerd op onder andere vertrouwen en communicatie. Als je goed met elkaar kunt praten, kan dat ervoor zorgen dat jullie moeilijke tijden samen aankunnen en dat je elkaar echt begrijpt. Als jullie samen open en eerlijke gesprekken en discussies kunnen hebben, zorg je er daarmee ook voor dat elk onderwerp bespreekbaar is.

Door goede gesprekken met elkaar te voeren en echt naar elkaar te luisteren, bouw je vertrouwen en respect voor elkaar op. Dit betekent dat je elkaar begrijpt, maar ook dat jij en je partner naar elkaar zullen luisteren als jullie het ergens oneens over zijn.

2. Je partners normen en waarden passen bij die van jou

Als jij en je partner tegenovergestelde normen en waarden hebben, kan dat een succesvolle relatie in de weg staan. Hoewel het onmogelijk is om precies dezelfde normen en waarden te hebben, is het belangrijk dat jij en je partner wel op één lijn zitten.

Als jij en je partner elkaar wel kunnen begrijpen als jullie ergens een keer niet hetzelfde over denken, is dat een goed teken.

3. Je partner heeft goede vrienden

Als je lief veel vrienden heeft, kan dat soms wat overweldigend zijn. Toch is het een heel goed teken als je wederhelft een paar heel goede vrienden heeft. Hiermee toont je partner tijd en moeite geïnvesteerd te hebben om een goede vriendschap te onderhouden. En je wil natuurlijk ook dat je lief tijd en moeite in jullie relatie steekt om 'm goed te houden.

4. Je partner veroordeelt je niet

Er is niets erger dan het gevoel hebben dat iemand je veroordeelt, helemaal als diegene ook nog dichtbij je staat. Als je lief je niet veroordeelt voor wie je bent en je je helemaal comfortabel voelt om jezelf bij diegene te zijn, is dat een heel goed teken.

Je weet dat je je hart bij je lief kunt luchten en je kwetsbaar kunt opstellen, zonder dat diegene anders naar je zal gaan kijken. Een judge-free relatie hebben, is niet iets wat je voor lief moet nemen.

5. Het kan gewoon stil zijn

Van ongemakkelijke stiltes wordt niemand blij. Als jij een je lief echter comfortabel in stilte bij elkaar kunnen zijn, zonder dat het awkward is, is dat een heel goed teken.

Als jullie van elkaars gezelschap kunnen genieten in stilte, zonder dat je op zoek bent naar woorden, is dat zeker een green flag.

Bron: Body and Soul | Beeld: iStock

Lifestyle
  • Two lovers having amazing day at home, resting.