Dit is de huidverzorgingsroutine van Lily Collins

De actrice houdt er geen ingewikkeld regime op na.

Emily in Paris staat nu alweer een paar weken op Netflix en daarmee konden wij weer inspiratie opdoen uit de prachtige outfits en de perfecte make-up. Wij werden daardoor meteen nieuwsgierig welke producten actrice Lily Collins nu eigenlijk zelf graag gebruikt.

Tips & tricks

Op de rode loper weet Lily altijd te verrassen met haar glanzende lokken en make-up looks. Haar geheim? Less is more. “Ik ben gek op de je ne sais quoi vibe van een natuurlijke make-up look waarbij je huid er fris en gezond uitziet. Ik zeg altijd: hoe minder je op je gezicht hebt, hoe minder er mis kan gaan gedurende de dag.” Wil jij ook het beste resultaat met zo min mogelijk tijd, moeite en producten? Dan komen de tips van Lily goed van pas. Take notes!

1. Smeer altijd SPF

Je zult de actrice op haar vrije dag niet snel vol in de zon zien liggen bakken – zeker niet zonder goede bescherming. Volgens haar is het geheim van een jonge huid om altijd SPF te dragen. “Ik omarm mijn lichte huid. Ik gebruik graag Kiehl’s zonnebrandcrème omdat hij heel licht is en geen geur heeft”, vertelde ze aan The New York Times.

2. Kijk ook eens bij de drogisterij-merken

Ondanks dat ze zo nu en dan van luxe merken houdt, is Lily ook groot fan van drogisterijen. Volgens haar zijn daar net zulke goede producten te vinden, voor een veel vriendelijker prijsje. Ze koopt daar graag alles om haar lichaam, van top tot teen, mee te hydrateren. Een tip voor je lippen is de lipbalm van Burt’s Bees. “Hij hydrateert goed, ik smeer hem de hele dag door”, vertelde ze aan Byrdie. Aan The New York Times vertelde ze eens dat ze voor een droge huid simpelweg kokosolie gebruikt.

3. Ga nooit slapen met make-up op

Of het nou een natuurlijke look met minimale make-up is, of een fully glam look voor een event, Lily maakt voor het slapengaan áltijd haar gezicht schoon. “Ik moet. Ik kan niet naar bed als er nog iets op mijn gezicht zit”, vertelde ze aan The New Potato blog. “Ik ben voor de nacht groot fan van de Lancôme Hydra Zen Anti-Stress Moisturizing Cream; hij is niet te dik, maar hydrateert heel goed.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lily Collins (@lilyjcollins)

4. Besteed aandacht aan je wenkbrauwen

Lily staat bekend om haar volle wenkbrauwen, maar biecht op dat ze die niet altijd heeft gehad. In het verleden epileerde ze te veel. “Ik omarm ze nu, want ik vind wenkbrauwen één van de belangrijkste dingen als het op beauty en skincare aankomt. Ze vertellen zoveel over je persoonlijkheid en je emoties”, legt ze uit aan Get the Gloss. Ze houdt haar wenkbrauwen graag natuurlijk en tekent ze daarom niet bij. Het enige wat ze gebruikt, is een transparante gel om ze omhoog te borstelen en highlighter om de juiste plekken te accentueren. “Met een borsteltje breng ik de highlighter vlak onder mijn wenkbrauw aan om de vorm te benadrukken. Want voor mij is de vorm het belangrijkste.”

5. Gebruik een jade roller

Om haar serum zijn werk nog beter te laten doen, rolt de actrice ’s ochtends nadat ze een serum heeft aangebracht, met een jade roller over haar huid. “Soms bewaar ik hem in de koelkast, zodat hij extra koud is”, vertelde ze aan Vogue. “Ik rol hem richting mijn lymfeklieren, niet heen en weer, tot mijn huid stevig aanvoelt. Het helpt echt.”

6. Borstel je wimpers nog eens extra

Mascara is altijd één van de favoriete make-up producten van Lily geweest. “Lancôme mascara en de Juicy Tube lipglossjes waren mijn eerste beauty aankopen als kind”, vertelde ze aan Vogue. Haar ultieme tip voor lange wimpers? Nadat ze mascara heeft aangebracht, gaat ze er nog eens overheen met een schoon wenkbrauwborsteltje. Zo zorgt ze ervoor dat haar wimpers niet aan elkaar plakken. “Dit zorgt ook voor extra volume in mijn wimpers, het brengt ze echt tot leven!”

Bron: Happy in Shape | Beeld: Instagram, Brunopress

Laatste nieuws