Linda Hakeboom overwon borstkanker: 'Nu is elke dag dat ik leef even mooi'

De tv-maakster heeft een heel nieuwe kijk op het leven gekregen.

Linda Hakeboom heeft een zwaar jaar vol chemotherapieën achter de rug. Inmiddels heeft de presentatrice en regisseuse haar behandelingen tegen borstkanker achter de rug en houdt ze meer dan ooit van het leven. In de gloednieuwe Grazia, die volledig in het teken staat van new beginnings, vertelt Linda over dit nieuwe hoofdstuk in haar leven.

Grote klap

Hoewel Linda klaar is met chemotherapie, is ze nog lang niet hersteld. "Het gaat oké. "Ik merk dat het qua vermoeidheid langzaam wat beter gaat en dat ik ook steeds minder overprikkeld ben”, vertelt ze aan Grazia. De diagnose kanker heeft in het leven van de tv-maakster voor veel verandering gezorgd. “De klap die je krijgt met zo’n diagnose en het bericht dat het misschien heel snel over gaat zijn met je leven, verandert iets in je.”

Nieuwe kijk op het leven

Tijdens haar behandelingen kreeg Linda een nieuwe kijk op het leven. “Alle vrijblijvendheid en onschuld van het leven is in één klap verdwenen. Tegelijkertijd brengt het ook een totaal nieuwe waardering voor het leven. Als je naar buiten kijkt, zijn ineens de kleuren helderder, je hoort alle geluiden beter en je houdt nog duizend keer meer van de mensen om je heen.”

Geluk in de kleine dingen

Ook na haar behandelingen bleef dit gevoel bij Linda aanwezig. Het gevoel van alles heel intens beleven, dat ebde bij Linda naar eigen zeggen een beetje weg. “Maar er is wel wezenlijk iets veranderd, dat voel ik wel”, stelt ze. “Vroeger had ik weleens dagen die minder belangrijk waren, nu is elke dag dat ik leef even mooi. Ik merk ook dat geluk veel meer in kleine dingen zit. Hiervoor was ik altijd op zoek naar veel meemaken en de hele wereld zien. Alles moest groots zijn. Tegenwoordig ben ik al zielsgelukkig als ik met mijn hond in het bos loop, dat vind ik echt de leukste dag ooit.”

Het leven van Linda Hakeboom stond plotseling op z’n kop toen zij de diagnose borstkanker kreeg. Na een lang traject heeft de tv-maakster haar behandelingen achter de rug en staat het jaar 2022 in het teken van new beginnings. In de nieuwste Grazia vertelt Linda openhartig over de ziekte en haar nieuwe kijk op het leven. Vanaf vandaag in de winkel! 

Bron: Grazia (Jill Waas) | Beeld: BrunoPress