Deze streetstyle-accounts moet je volgen in 2022

Van Scandinavische outfits tot glamorous looks.

Waar modefotografen zich vroeger vooral bezighielden met het vastleggen van catwalkshows en nieuwe modecollecties, gaan ze steeds vaker de straat op om modieuze mensen op de kiek te zetten. De laatste jaren is streetstylefotografie dan ook ongekend populair op Instagram. Benieuwd welke streetstyle-accounts jij moet volgen om op de hoogte te blijven van de laatste trends? Wij zetten onze favorieten op een rijtje.

Scott Schuman (@thesartorialist)

Denk je aan streetstyle, dan denk je aan Scott Schuman. Deze voormalig fashion director verwierf voor het eerst bekendheid in 2005 toen hij begon met het fotograferen van modieuze voorbijgangers op straat en deze op zijn website The Sartorialist plaatste. Sindsdien is The Sartorialist uitgegroeid tot een van de meest prominente streetstyleblogs. Ook op Instagram is Scott Schuman ontzettend populair, met maar liefst 1,1 miljoen volgers op de teller. Hier deelt hij de mooiste streetstylelooks en geeft hij een kijkje in zijn werk als fotograaf. Een echte must-follow!

Yvan Rodic (@facehunter)

Ook Yvan Rodic begon in 2005 met het schieten van streetstylefoto's, maar dan bij kunstevenementen in Parijs. Hij plaatste zijn foto's op zijn populaire blog Facehunter. Inmiddels reist hij de hele wereld over om nieuwe trends in verschillende landen te fotograferen. Yvan weet als geen ander de mix van mode en cultuur vast te leggen. Zijn werk gaat veel verder dan het fotograferen van mooie kleren: hij duikt diep in de stijlen die uniek zijn voor de locaties die hij bezoekt. Door de jaren heen heeft hij gewerkt voor onder andere GQ en Vogue Italy. In 2010 bracht hij zijn eigen boek The Face Hunter uit, dat inmiddels een staple is in de modewereld.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Yvan Rodic (@facehunter)

Tommy Ton (@tommyton)

Houd je van klassieke, luxueuze en tijdloze mode met een touch, dan ben je bij Tommy Ton aan het juiste adres. De Canadese fotograaf heeft een oog voor trends. Terwijl andere fotografen volgen wat populair is, jaagt Tommy op nieuwe stijlen die veel mensen nog niet eerder hebben gezien. De streetstylefotograaf heeft onder andere gewerkt voor Style.com en GQ.com en heeft campagnes geschoten voor Louis Vuitton en GAP.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Tommy Ton (@tommyton)

Tim Regas (@wheresmydriver)

Tim Regas heeft geen honderdduizenden volgers op Instagram, maar dit zegt niets over zijn fotografie. De streetstylefotograaf uit Los Angeles heeft al heel wat looks van beroemdheden op de kiek gezet, zoals Miley CyrusGwyneth Paltrow en Lizzo. Houd je van Hollywood-looks – zowel van celebrities als andere modieuze voorbijgangers – dan moet je Tim absoluut gaan volgen.

Nordic Style Report (@nordicstylereport)

Scandinaviërs weten als geen ander de laatste trends te transformeren in een klassieke en stijlvolle look. Het Instagram-account Nordic Style Report verzamelt en plaatst de allermooiste Scandi-looks van verschillende influencers, zoals Cecilie MoosgaardCaroline Blomst en Anouk Yve.

The Style Stalker (@thestylestalkercom)

Iemand die altijd bij Fashion Week aanwezig is en daar de meest glamoureuze en uitbundige outfits vastlegt, is fotograaf Szymon Brzóska. Op zijn website The Style Stalker en zijn gelijknamige Instagram-account plaatst hij de mooiste looks die hij voorbij heeft zien komen.

Natuurlijk zijn er nog veel meer streetstyle-accounts die we in dit lijstje kunnen benoemen. Zo zijn Bryndis Thorsteinsdottir van @thestreetland en Søren Jepsen van @thelocals twee Deense fotografen die Scandi fashion op een unieke manier weten vast te leggen. Als je meer houdt van Italiaanse mode, dan is @roby.photography een aanrader om te volgen. Van klassieke mantelpakken tot stunning modellen: hij zet ze allemaal op de kiek.

Bron: Expert Photography, Instagram | Beeld: BrunoPress, Instagram