Hebben: vier onmisbare apparaten in jouw badkamer

Lees ook

Je badkamer staat centraal voor jouw gezondheid. Hier breng je heel wat uren door om jezelf op te frissen, te reinigen en momenten van selfcare te beleven. In een drukke en hectische tijd is het heerlijk om jezelf zo af en toe te verwennen met een spa-dag in je eigen huis. Heerlijk lang badderen met een kop thee en ondertussen een romantische film kijken. Of een uitgebreide douche inclusief lekkere scrub. Naast selfcare om te ontspannen is het gezond en schoonhouden van je lijf ook niet onbelangrijk. In de huidige moderne tijd zijn er gelukkig apparaten die veel van het werk voor je uit handen nemen. 

Poets jezelf naar een schoon en gezond gebit

Een gezond en sterk gebit is erg belangrijk. Niet alleen wil je natuurlijk het liefst die stralende mooie glimlach, maar een gezond gebit is ook erg belangrijk voor een goede gezondheid. Wanneer je eenmaal beschadigingen hebt aan bijvoorbeeld je tandvlees dan kun je niet meer terug. Voorkomen is in dit geval dus beter dan genezen. Tweemaal per dag minimaal 2 minuten je tandenpoetsen is dan ook van essentieel belang. Met een handtandenborstel kom je een heel eind. Maar een elektrische tandenborstel reinigt jouw gebit wel vele malen beter. Ook kun je poetsen met een sonische tandenborstel, dit is een elektrische tandenborstel maar dan net anders. Deze is qua vorm vergelijkbaar met een handmatige tandenborstel, hij is namelijk meer langwerpig. Maar anders dan de ‘reguliere’ elektrische tandenborstel met een ronde kop, maakt de sonische tandenborstel een trillende, heen-en-weergaande beweging. Je gebruikt hem vergelijkbaar als een handmatige tandenborstel namelijk met een poetsende beweging. Door het grotere oppervlak en de trillende beweging verwijder je daardoor nog meer tandplak en aanslag. Wat vervolgens weer zorgt voor een extra schoon en sterk gebit. 

Weg met ongewenste haren

De meeste vrouwen vinden het nog steeds prettig om het meeste lichaamshaar te verwijderen. Gladde benen, oksel en bikinilijn is zeker in de zomer wel zo lekker. Waar je je oksels nog wel even snel onder de douche kunt scheren, ben je met je benen vaak toch wat langer bezig. Bovendien groeien de haren na het scheren redelijk snel weer terug. Dan blijf je bezig. Een onmisbaar apparaat wat betreft is dan ook wel een epilator. Eerlijk is eerlijk, het doet wat meer pijn, maar daar wen je in de loop van de tijd wel aan. Bovendien komen je haartjes minder snel terug, vaak pas na een paar weken, waardoor je veel minder vaak je benen hoeft te ontharen. 

Een diepe reiniging van je gezicht

De huid van ons gezicht krijgt behoorlijk wat te verduren. Make-up, bacteriën, zonlicht en voeg daar tegenwoordig nog mondkapjes aan toe. Je huid wordt blootgesteld aan allerlei zaken die haar kunnen beschadigen. Het is daarom belangrijk je gezicht elke dag goed te reinigen. Daar hoef je tegenwoordig allang niet meer zelf over na te denken. Er zijn reinigingsapparaten die dat voor je doen. Hoe handig? Deze handzame apparaatjes kun je verbinden met een app op je telefoon en vervolgens stelt die een programma voor je samen. Jij hoeft alleen nog maar met het apparaat over je gezicht te gaan en die zorgt voor een extreem diepe reiniging. Daarnaast voelt het ook nog eens aan een heerlijke massage die de huid strakker en frisser maakt. Daarmee heb je reiniging en ontspanning in één, de ideale combinatie na een dag hard werken. 

Waterdichte speaker

Want zeg nou zelf, meezingen met je favoriete muziek is toch het allerlekkerst onder de douche? Wat je dus echt niet wilt missen in je badkamer is een waterdichte speaker. Zo kun je tijdens je douche in de ochtend nog makkelijker wakker worden door keihard mee te zingen met de nieuwste hits. Ben je direct ready voor de dag. Luister een boek via de speakers of sluit hem aan op de tablet zodat je je film met beter geluid kunt luisteren. Wil je gaan voor de ultieme ontspanning en ben je gezegend met een bad in je badkamer? Maak het dan helemaal af door kaarsjes neer te zetten, het licht uit te doen en heerlijke ontspannen muziek op te zetten. Je kunt ook kiezen voor een geleide meditatie. Op die manier maak je er helemaal een ultiem selfcare moment van. Tijdens een meditatie kom je in het hier en nu en kun je alle indrukken van de dag van je af laten glijden. Tijd om jezelf op te sluiten in de badkamer!

Beeld: KoolShooters

Laatste nieuws

Zie ook