Kun je het beste paarse of blauwe zilvershampoo gebruiken voor jouw geblondeerde haar?

We treffen vooral paarse zilvershampoos in de schappen van de drogist aan, maar is dit ook het beste voor jouw lokken?

Lees ook

Lukt het je maar niet om de salonblonde kleur te behouden die jouw hairdresser je lokken eerder gaf? Dan zou het maar zo kunnen dat je de verkeerde zilvershampoo gebruikt. Faux blondes, take notes! Wij leggen uit welke kleur zilvershampoo zich het beste leent voor jouw geverfde lokken.

Gele of oranje gloed

Googel de term zilvershampoo en je vindt voornamelijk shampoo’s met paarse pigmenten. Dit is nu eenmaal de populairste zilvershampoo, maar of je die ook het beste kunt gebruiken hangt af van jouw natuurlijke haarkleur.

Je eigen haarkleur heeft van nature een primaire warme tint. Het haar van brunettes heeft een oranje tint en mensen met licht haar hebben een gele tint. Ga je je lokken blonderen? Dan wordt naar verloop van tijd die warme tint zichtbaarder. Oftewel: die gevreesde gele of oranje gloed.

Complementaire kleuren

Om beter te begrijpen welke shampoo het beste is voor jouw blond geverfde lokken is het belangrijk om iets meer te weten over complementaire kleuren. Oftewel, de kleuren die recht tegenover elkaar staan in de kleurencirkel. Blauw en oranje zijn complementaire kleuren van elkaar en voor paars geldt dat oranje hier recht tegenover staat.

Dus, heb jij van nature een donkere coupe en verruilde jij je haarkleur onlangs voor een blonde kleur? Dan kan die blonde toon naar verloop van tijd koperachtig gaan ogen. Brunettes hebben daarom baat bij een blauwe zilvershampoo. De blauwe pigmenten kunnen de koperachtige tonen weer stabiliseren en daarmee behoud jij hombre, balayage, highlights of over-all geblondeerde haren mooi blond.

Voor mensen met licht haar geldt daarom logischerwijs dat zij baat hebben bij een paarse zilvershampoo. Deze paarse pigmenten weten immers wel raad met die gele gloed. Aha!

Bron: Price Attack | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook