Actrice Zineb Fallouk over Mocro Maffia: ‘Het personage van Samira is een van mijn droomrollen’

In de nieuwste Marie Claire deelt de Mocro Maffia-actrice hoe ze haar rollen kiest en waar ze nog van droomt.

Zineb Fallouk speelt een van de vrouwelijke hoofdrollen in het vierde seizoen van Mocro Maffia. In de nieuwste Marie Claire praat ze over het nieuwe seizoen en doet ze uit de doeken hoe zij haar rollen kiest.

Mocro Maffia

Sinds 28 januari kunnen fans van Mocro Maffia weer genieten van een nieuw seizoen. In de nieuwste Marie Claire vertelt actrice Zineb Fallouk dat haar personage Samira een heel andere kant zal laten zien. “Er gaat een nieuwe wereld voor haar open – die van haar broer Paus – waar ze tot op heden niet echt mee in aanraking is geweest”, vertelt ze.

Zineb is ontzettend dankbaar voor de rol van Samira in de misdaadserie. “Het personage van Samira is een van mijn droomrollen. Als jong meisje droomde ik er al van om een gedurfde vrouw te spelen die zich niet laat sturen.”

Rollen

De actrice kiest haar rollen dan ook altijd uit op basis van de ontwikkeling van het personage. “Iemand die steeds hetzelfde is, vind ik niet interessant. Ik beoordeel mijn personages nooit, ook Samira niet. Ik sta achter het personage, omdat dit de enige manier is om haar te begrijpen.”

De manier waarop Zineb kijkt naar het wel of niet krijgen van een rol, is door de jaren heen veranderd. Zo dacht ze voorheen dat ze zelf niet bij een rol paste als ze ‘m niet kreeg. Nu staat ze daar anders in. “Op een gegeven moment heb ik tegen mezelf gezegd: ‘Als ik een rol niet krijg, dan past-ie niet bij me. Dat heeft mij ongelooflijk veel vrijheid, rust en vertrouwen gegeven.”

Droom

Eerder vertelde Zineb al dat de rol van Samira vertolken een droom voor haar was, maar de actrice is nog niet klaar met dromen. Zo vertelt ze dat ze nog heel graag een eigen speelfilm wil maken in de bergen van Marokko. “Ik ben gefascineerd door de plek waar de generatie van mijn ouders verliefd is geworden, voordat zij als arbeidsmigranten in een keiharde wereld terechtkwamen. Het is ook een heel mooi gebied, dus het is een droom van mij om daar te mogen filmen.”

Meer lezen? In de nieuwste Marie Claire vertelt Zineb over haar ultieme guilty pleasure, wat haar aan het huilen krijgt en welke plek ze heel graag nog eens wil bezoeken. Nu in de winkel! 

Bron: Marie Claire (Jill Waas) | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws