Hebben: welded jewellery is de nieuwste trend op sieradengebied

Letterlijk een forever piece!

De meeste sieradenliefhebbers beschikken over een selectie sieraden die ze altijd wel kunnen dragen. Dat zijn zogenoemde forever pieces. De trend du moment neemt dat begrip wel héél letterlijk.

Geen sluiting

De foto's en video's van welded bracelets domineren langzaam maar zeker TikTok en Instagram. In 2014 begon het Italiaanse label Atelier VM met het aanbieden van deze permanent jewelry. De armbandjes bestaan uit zilveren of gouden schakels die zonder sluiting helemaal rondom je pols lopen. Als je wilt, kun je daar kraaltjes tussen laten zetten voor een speelser effect. Wie een welded bracelet koopt, laat deze door een professional vastmaken om de pols. Het armbandje kan vervolgens alleen nog worden losgemaakt door het met een dikke (metaal)schaar los te knippen.

Mooi én goed voor het milieu

Welded bracelets zijn een superleuk cadeau-idee voor vrienden, familieleden of stellen die niet bang zijn een commitment aan te gaan. Of wat dacht je ervan om er eentje te kopen als cadeau voor jezelf? Het is ook nog eens een milieuvriendelijke optie. Omdat de armband op maat gemaakt wordt, gaat er een stuk minder materiaal verloren dan bij andere sieradenproducties. Hieronder hebben we een paar voorbeelden van deze mooie sieraden voor je op een rij gezet.

Om je enkel

De welded sieradentrend zien we voornamelijk terug in armbandjes, maar je kunt ook kiezen voor een welded enkelsieraad. Of meerderen, natuurlijk!

Waar in Nederland?

Krijg je spontaan zin om zelf een welded sieraad aan te schaffen? Dan heb je in Nederland gelukkig ook een paar adresjes waar je dit kunt doen. Onder andere in het atelier van het sieradenmerk Anna + Nina kun je voor deze sieraden terecht. Helemaal budget friendly zijn de armbanden niet, want de prijzen beginnen bij negentig euro. Maar dan heb je natuurlijk wel wat, want zo'n armband gaat lang mee.

Bron: Grazia Daily, Grazia | Beeld: BrunoPress, Instagram