Dit zijn onze favoriete streetstyle-looks tijdens Copenhagen Fashion Week

Gaan de CPHFW streetstyle-looks binnenkort ook onze straten domineren?

PFW - Street Style

Van 1 tot en met 4 februari is Kopenhagen weer het decor voor Copenhagen Fashion Week. Nu het reizen sinds de uitbraak van corona weer wat makkelijker wordt, trekken tig influencers en kenners van mode naar de Deense hoofdstad. Grote couturiers showen hun autumn/winter 2022-collecties, maar minstens net zo interessant zijn de streetstyle-looks.

Levendige mode

Kleur blijft centraal staan in de Deense hoofdstad – en ook het regenachtige weer van de afgelopen dagen mag de pret niet drukken. Fashion Week vond deels digitaal plaats, maar ook deels in real life. Een aantal fysieke shows van Baum und Pferdgarten, Samsøe & Samsøe en Saks Potts trok menig fashionista naar Kopenhagen. Uiteraard om de presentaties van de merken bij te wonen, maar ook om een beetje te showen.

Streetstyle-looks

Niet alleen de runways bieden ons inspiratie voor de komende seizoenen. Ook de opvallende streetstyle-looks doen dit. Gaan we onderstaande streetstyle-outfits binnenkort ook vaker dragen?

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door FIA (@fiahamelijnck)

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Anna K (@annakomonen)

Trendsetters

De modewereld heeft haar affiniteit voor Scandinavische streetstyle nooit onder stoelen of banken geschoven. Elk jaar bieden de looks die we spotten tijdens CPHFW weer inspiratie en fungeert het als richtlijn voor de mode van het komende jaar. Sommige looks lijken extreem, maar blijken later in het jaar vaak (deels) mainstream te worden. Al gaat het dan vaak om een bescheidenere variant.

Kleur heeft tijdens Copenhagen Fashion Week altijd een grote rol gespeeld en ook tijdens dit mode-event zien we felle kleuren en neontinten. Zachte silhouetten en monochroom kleurcombinaties blijven in trek. Ook zien we een coronatrend terug in vele outfits: zo moet kleding niet alleen mooi zijn, maar vooral ook comfortabel.

Bron: Russh | Beeld: Instagram, BrunoPress