Een huis kopen in een luxe segment? Makelaar Karina Nippérus deelt waardevolle tips

Je moet tegenwoordig van goeden huize komen om een huis te kopen - pun intended.

Lees ook

Een exclusief huis kopen staat op de wishlist van velen. De verhitte huizenmarkt maakt het er alleen niet makkelijker op. Het gevaar ligt daardoor op de loer dat je een huis te snel koopt, omdat je bang bent dat-ie anders voor je neus wordt weggekaapt. Maar van zo’n snelle koop kun je best eens spijt krijgen. Makelaar Karina Nippérus van makelaardij The Agency deelt daarom tips hoe je het best een huis in een luxe segment kunt kopen.

Controleer het bestemmingsplan

Check altijd wat het bestemmingsplan voor de omgeving rondom je huis in petto heeft. Zeker wanneer het gaat om grote kavels of kavels omringd door groen. Het zou toch jammer zijn als er in de toekomst opeens een flatgebouw uit de grond wordt gestampt achter je droomhuis.

Verdiep je in uitbreidingsmogelijkheden

Zelfs als jijzelf geen plannen hebt om uit te breiden, is het belangrijk om je te verdiepen in die mogelijkheden. Het kan de waarde van je huis namelijk behoorlijk beïnvloeden.

Check de buren

Het kan nooit kwaad om even te kijken wat voor mensen de buren zijn. Hoewel je de deur echt niet bij elkaar plat hoeft te lopen, is het belangrijk dat je het wel een beetje met ze kunt vinden. Buren zijn heel bepalend voor je woongenot. Je zult niet de eerste zijn die z’n huis te koop zet omdat het niet botert met de buren.

Laat je huis bouwkundig keuren

Je huis bouwkundig laten keuren? Dat hoor je niet zo vaak. En dat klopt, maar een derde van de mensen die een bestaand huis koopt doet dit. Niet nodig, denk je dan misschien. Maar het tegendeel is waar. Het is eigenlijk altijd verstandig om zo’n keuring uit te laten voeren. Je hoort dan wat de staat van de woning is en krijgt inzicht in wat het kost om eventuele gebreken te verhelpen om de woning in de juiste staat te krijgen. Oftewel: je weet dan precies wat je koopt.

Vraag naar de ingevulde NVM-vragenlijst

De NVM-vragenlijst mag ook zeker niet weggewuifd worden. Vraag hier zeker naar als je een (luxe) huis wilt kopen. Wanneer een huis wordt verkocht is de verkopende partij verplicht om informatie te delen over de woning. Dit valt onder de mededelingsplicht. Deze informatie wordt onder andere gedeeld via de NVM-vragenlijst. Vraag hier dus zeker naar als je een huis wilt kopen! Blijken er na de koop toch gebreken te zijn? Dan kun je je als koper hierop beroepen.

Check de kelders

Vele landhuizen of villa’s zijn uitgerust met een kelder of souterrain. Kan heel leuk en handig zijn, mits de ruimtes ook echt droog zijn. Deze plekken in een woning zijn vaak de zwakke schakels. Controleer ze dus altijd goed!

Neem een (NVM) makelaar

Onderschat ook de rol van een makelaar in het proces niet. Een waardevolle tip is daarom om echt een (NVM) makelaar in de arm te nemen. Hij of zij kan je helpen met het dubbelchecken van bovenstaande zaken. Bovendien weet een aankoopmakelaar op basis van zijn kennis en zijn landelijke archief wat een juist bod is. Een goede makelaar verdient zichzelf echt altijd terug! 

Over Karina en The Agency

Karina Nippérus is werkzaam als makelaar en is de managing partner van The Agency Netherlands: een internationale makelaardij in ontroerend goed en bekend van programma’s als Million Dollar Listing en The Real Housewives of Beverly Hills. Eind vorig jaar besloot de makelaardij uit te breiden en sinds oktober heeft het bedrijf een high service boutiquekantoor in Amsterdam.

CEO en oprichter van The Agency, Mauricio Umansky, heeft een duidelijke visie. Hij wil zijn klanten persoonlijk bijstaan in het gehele proces van het (ver)kopen van een huis. “We sell your house like it’s our own.”

Door in te spelen op de nieuwe media en het traditionele makelaarsmodel te mijden, delen agenten kennis, invloedssferen, contacten en expertise. Alle interne en externe communicatie is transparant én de agenten werken als één team om samen de beste resultaten te behalen. Met deze internationale werkwijze wordt de klant optimaal vertegenwoordigd en ontwikkelt The Agency een concurrentievoordeel in de vastgoedmarkt.

Aan Nippérus de eer om het kantoor in Amsterdam te runnen. Zij en haar team staan zeven dagen per week klaar om huiszoekers of -verkopers in Nederland te begeleiden, met nu nog de focus op de Randstad. Door haar jarenlange ervaring als register makelaar en taxateur in Amsterdam, kent Nippérus alle ins en outs van het vak. Essentieel, want zo kan ze klanten van goed advies voorzien. 

Beeld: The Agency Netherlands 

Laatste nieuws

Zie ook