Cara DeLevingne miste LHBTIQ-voorbeeld in haar leven: ‘Zou me minder hebben geschaamd’

'Ik zou mezelf minder hebben gehaat'.

Lees ook

Als topmodel en actrice schittert Cara Delevingne regelmatig op de catwalk en covers van magazines. Hoewel het model er altijd zelfverzekerd uitziet, is ze dat niet altijd geweest. In een interview met Harpers Bazaar UK vertelt ze namelijk openhartig over haar jeugd, waarin ze struggelde met haar seksuele geaardheid.

Rolmodel

Cara is panseksueel en valt dus niet op geslacht, maar op persoonlijkheid. Dat weet ze al een tijdje, maar toch durfde ze er vroeger niet goed voor uit te komen. Ze miste namelijk een LHBTIQ+ rolmodel in haar jeugd. “Ik zou mezelf minder hebben gehaat en mij niet schamen voor relaties die ik had kunnen hebben”, vertelt het topmodel.

Zussen

“Het enige waar ik blij mee ben is dat ik queer ben opgegroeid, en omdat ik ertegen vocht en het verborg, geeft het me nu een enorme drive om te proberen het leven van mensen makkelijker te maken door erover te praten.” Cara werkt op dit moment aan een documentaire met BBC over seksualiteit en identiteit, waarmee ze hoopt meer mensen te kunnen helpen.

In een eerder interview met The Sunday Times vertelde Cara ook al over de moeilijkheden rondom haar seksuele geaardheid in haar jeugd. Volgens de actrice voelde ze zich eenzaam, ondanks dat haar zussen Chloe en Poppy probeerden om er voor haar te zijn. Cara zag haar zussen naar eigen zeggen als “belichaming van de vrouw die ze wilde zijn”: “Ik zag mijn zussen als mijn grote voorbeelden. Maar ik besefte al snel dat ik niet hetzelfde kon zijn. We hebben allemaal verschillende paden, maar zij lieten me de meest fundamentele dingen zien die ik hoe dan ook in het leven moest leren”, vertelde het supermodel.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Cara Delevingne (@caradelevingne)

Twijfels

“Opgroeien als een kind met twijfels over mijn seksualiteit was isolerend en soms moeilijk te navigeren. Mijn zussen deden altijd hun best om er voor me te zijn, maar het was iets wat ik zelf moest doormaken om echt te weten wie ik was”, aldus Cara. “Ik ben nog steeds op zoek naar wie ik ben en dat zal de rest van mijn leven zo blijven.”

Cara’s laatste openbare relaties waren met Ashley Benson en St. Vincent. Sinds Ashley en Cara uit elkaar zijn blijft het stil rondom het liefdesleven van de actrice en dat is niet voor niets. “Ik hecht zo veel waarde aan mijn privacy”, stelt Cara. Hoewel het topmodel op dit moment single is, staat ze wel open voor een nieuwe relatie. Sterker nog, ze zou wel een gezin willen stichten. “Ik wil baby’s krijgen. Maar nu nog niet. Ik koop kinderkleding voor mijn toekomstige kind dat niet bestaat”, aldus de powerwoman.

Bron: Metro UK, HLN | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook