Met deze handige tool wordt duurzaam shoppen een stuk makkelijker

Duurzaam shoppen wordt zo nog makkelijker.

Wist je dat de (fastfashion-industrie wereldwijd één van de meest vervuilende industrieën is? En dat terwijl er een overdaad aan mooie spullen stof ligt te verzamelen achter in je kledingkast. Ja, óók bij ons. Gelukkig wordt het steeds makkelijker om duurzaam te shoppen, helemaal omdat COSH! nu naar Amsterdam komt.

Duurzaamheid

Op 9 februari lanceert COSH! namelijk in samenwerking met gemeente Amsterdam een duurzame shoppingkaart die consumenten inspireert met circulaire, lokale kledingwinkels in de verschillende stadsdelen. Met deze kaart kun je dus de verborgen pareltjes in de stad vinden, zodat je zeker weet dat je duurzaam shopt.

Het concept is al populair bij onze zuiderburen, waar er in grote steden vaak gebruik van wordt gemaakt door echte sustainable fashion lovers. Hoe het precies werkt? The key is een shoppingkaart, een soort platform waarop je allerlei duurzame hotspots kunt vinden.

Shoppingkaart

Er komt zowel een online als een gedrukte duurzame shoppingkaart. De online shoppingkaart is te vinden via cosh.eco/nl en wordt gelanceerd op 9 februari tijdens de Week van de Circulaire Economie. Via diverse filters op deze kaart kunnen je de weg vinden in het aanbod van duurzame modewinkels en deze toevoegen aan je persoonlijke shoppingroute. Zo is er voor ieders stijl en budget een winkel te vinden. Iedere winkel die zich bij het platform aansluit wordt van tevoren gescreend. “Zo zijn we er zeker van dat we de consument betrouwbare informatie geven”, vertelt founder Niki De Schryver.

Cosh
Beeld: COSH!

Succes

In Antwerpen, Mechelen en Brugge is COSH! al een groot succes en De Schryver is daarom al te blij met de uitbreiding naar Amsterdam. “We merken dat veel bezoekers op de online kaart al op zoek gaan naar duurzame winkels in Amsterdam. Dat was voor ons een duidelijk signaal om deze stad als volgende aan het platform toe te voegen”, aldus de Schryver. Je vindt onder meer de winkels BYBROWN, Haruco Vert, Six and Sons, VEGA-LIFE, Het Faire Oosten, Eerlijk Waar! en Brandmission op het platform. Deze worden op hun beurt aangevuld met écht lokale tweedehands adressen zoals The Swap Shop, ZORA, Serendipity Vintage Dreamer en de tweedehands kidswinkels Junjun en Otis en de wolf. Vanaf vandaag is het platform te gebruiken.

Bron COSH | Beeld: COSH, BrunoPress 

Laatste nieuws