Stiekeme hint naar hitserie Friends in Downton Abbey gespot

Hilarisch!

Downton Abbey: A New Era (2022) - filmstill

We moeten nog even wachten tot de nieuwste film, Downton Abbey: A New Era, uitkomt: de releasedatum is verplaatst naar april. Dat betekent echter niet dat we het kostuumdrama hoeven te missen. Acteur Hugh Bonneville, die Lord Grantham speelt, pakt namelijk zijn kans in The John Bishop Show.

Crossover

Downton Abbey kennen we van de prachtige kostuums en de spannende verhaallijnen. De populaire serie Friends uit de jaren negentig is dit allesbehalve. Toch is er een verband: Hugh Bonneville liet tijdens het Britse programma The John Bishop Show zien dat hij allerlei variaties op het kostuumdrama kan maken. In een live-sketch, die de naam Acquaintances: The One Where Monica Randomly Finds Herself In Downton Abbey kreeg, werd hij vergezeld door Elizabeth McGovern. Zij speelt in de serie de vrouw van Lord Grantham. Ook Friends-ster Courtney Cox was van de partij.

Schoonmaakster

In de korte sketch zien we hoe Lord Grantham in zijn eigen kamer zit. Als hij klaagt dat er niemand is om het huis schoon te maken, komt Monica voorbij. De echte Friends-fans weten natuurlijk dat Monica bekend stond als neurotisch schoonmaker. De rol van dienstmeisje is haar dan ook op het lijf geschreven. Als Lord Grantham vraagt of ze zeker weet dat ze het huis met honderd kamers wil schoonmaken, reageert Monica met haar bekende uitspraak: ‘I know!’

Fans

Aan het publiek te horen vond iedereen het een geslaagde sketch! Waarschijnlijk heeft dit alleen maar de honger van fans naar de volgende film aangewakkerd, waarin de Crawleys naar de Franse Rivièra gaan. In de vorige film kregen we te zien hoe Lord en Lady Crawley een koninklijk bezoek kregen, Tom Brandson in knoop zat met zijn anarchistische Ierse Republikeinse verleden en Henry Talbot alles deed voor een plaats binnen de familie. We zijn benieuwd hoe het verder gaat!

Bron: Beau Monde | Beeld: BrunoPress, Instagram

Lifestyle
  • Elizabeth McGovern stars as Cora Grantham and Laura Carmichael as Lady Edith Hexham Downton Abbey: A New Era (2022) *Filmstill - Editorial Use Only* see Special Instructions. CAP/SFS Image supplied by Capital Pictures