Blijkbaar kun je op deze bijzondere manier cellulite verminderen

Baat het niet, dan schaadt het niet.

Elke vrouw wil wel een huid à la Jennifer Lopez of Beyoncé, maar dat is helaas niet voor iedereen weggelegd. Een gezonde huid is vaak een kwestie van goede genen en leefstijl, maar het heeft ook met goede verzorging te maken. Hoe je je huid gezond houdt en eventuele cellulite kunt voorkomen? Koffiedik zou de oplossing kunnen zijn.

Cellulite

Enorm veel vrouwen krijgen er in de loop van hun leven mee te maken: cellulite, een bobbelige huidstructuur op hun bovenbenen. Het wordt ook wel een ‘sinaasappelhuid’ genoemd. Er zijn verschillende manieren waarop cellulite kan worden verminderd en koffiedik zou daar een van zijn.

Wat is cellulite eigenlijk precies? Kort samengevat: vet. Op het moment dat het laagje spier dat je hebt dunner en minder sterk wordt, heeft de vetlaag daaroverheen geen stabiele basis meer. Dat zorgt ervoor dat het vet alle kanten op gaat. Vetcellen nemen bovendien zoveel mogelijk vet uit je bloed op, waardoor ze kunnen groeien. Ze liggen in een klompje bij elkaar en zijn omgeven door bindweefsel. Op het moment dat vetcellen in aantal toenemen, puilen de klompjes uit. Andere delen van de huid kunnen echter niet uitzetten, omdat het bindweefsel dat tegenhoudt. Er ontstaan deukjes en het gevolg is een hobbelig landschap op de huid. Dit komt vooral veel voor bij de heupen en billen, omdat dat plekken zijn waar bij de vrouw makkelijk vet wordt opgeslagen.

Aan de slag

Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om cellulite te verminderen, waaronder voldoende bewegen. Ook kun je aan de slag met een huishoudelijk product, namelijk koffiedik. Het klinkt misschien als een gek idee om met koffie over je huid te gaan smeren, maar het is inmiddels bewezen dat dit effectief is. Dit is hoe het werkt:

Meng olijfolie met wat koffiedik. Zorg ervoor dat de verhouding zo is dat je een dikke pasta krijgt. Wrijf het mengsel over de probleemzones op je huid en masseer het een paar minuten goed in. Spoel het vervolgens goed af onder de douche. Herhaal dit proces twee tot drie keer per week voor een zo goed mogelijk resultaat. Wil je zeker weten dat het mengsel zo goed mogelijk zijn werk kan doen? Bedek je huid dan met huishoudfolie nadat je het mengsel in je huid hebt gemasseerd. Laat het een kwartier zitten en spoel het daarna goed af onder de douche.

Geduldig zijn

Belangrijk om hierbij in je achterhoofd te houden, is dat je niet meteen resultaat zult zien. Het kan best een aantal maanden duren voor je verbetering in je huid ziet. Laat je daar echter niet door ontmoedigen: je zult op een gegeven moment veranderingen zien! Een ander belangrijk punt om rekening mee te houden: als je een gevoelige huid hebt, is het belangrijk om dit niet vaker dan twee keer per week te doen. Anders kun je er namelijk voor zorgen dat je huid geïrriteerd raakt. Merk je dat je huid al wat roder wordt? Ga dan nog maar maximaal eens per week met deze methode aan de slag.

Cafeïne

Een vraag die bij veel mensen wordt opgeroepen als het over deze life hack gaat, is of dit net zo goed werkt met cafeïnevrije koffie. Het antwoord is nee. De cafeïne blijkt een belangrijk werkzaam ingrediënt voor deze oplossing te zijn en kan dus niet worden overgeslagen. Ook vragen veel mensen zich af of je dit moet doen met koffiedik van koffie die net gezet is. Dat is geen vereiste: je kunt koffiedik ook in een bakje doen en in de koelkast bewaren. Als je het dan wilt gebruiken, hoef je het alleen maar even op te warmen in de magnetron.

Bron: Tips en Weetjes | Beeld: iStock

Laatste nieuws