De leukste last minute to-do’s om een vriendin mee te verrassen op Galentine's Day

Met uitjes voor thuis zullen we je niet vermoeien, die hebben we al genoeg gedaan tijdens de lockdown. 

Two Female Friends Meeting Sitting Outside Coffee Shop On City High Street

Galentine's Day is here! Mocht je de memo gemist hebben: 13 februari is dé dag om vriendschappen te vieren. Ja, da's inderdaad vandaag al. Gelukkig zijn er genoeg last minute activiteiten om een goede vriendin mee te verrassen, zo weet ook Marie Claires Sabine. Met een beetje creativiteit en de hulp van Booking.com verraste zij haar beste vriendin last minute met een fantastische dag.

Met mijn beste vriendin op stap

Mijn beste vriendin en ik hebben veel gemeen: we werken beiden als online redacteur, delen dezelfde geboortedatum en hebben dezelfde ouders. Call us that typical twin, maar mijn tweelingzus en ik zijn elkaars beste vriendinnen. Dus toen Booking.com me er enkele dagen geleden op wees dat het bijna Galentine's Day is, wist ik dat ik iets bijzonders met mijn zus Christel wilde doen. Maar wat kun je dan doen, zo last minute? Ik deel de activiteiten die ik met mijn zus ondernam, waaronder eentje waar ik haar echt mee verraste.

(Her)ontdek je eigen stad

Grote kans dat je tijdens de lockdown al tig wandelingen door je eigen stad maakte. Mijn zus en ik zijn daarop geen uitzondering. Toch is er vaak meer te beleven dan je denkt. Christel en ik slenterden door onze hometown Groningen en ontdekten alsnog nieuwe tentjes, werden herinnerd aan zaakjes die we post-lockdown nog een keer wilden bezoeken en merkten opnieuw op hoe sfeervol onze Noordelijke stad is.

Naar de bioscoop

Een filmpje pakken is nog zo'n fijne last minute activiteit, over het algemeen kun je tot een halfuur van tevoren nog wel bij een bioscoop terecht voor een leuke film. Christel en ik bezochten de film Marry Me. De romantische komedie bleek in trek bij vriendinnen, want de zaal zat er vol mee.

Samen een hapje eten

Liefde gaat door de maag en dat geldt niet alleen voor romantische liefdes. Christel en ik doen niets liever dan bijkletsen onder het genot van een lekker hapje en drankje. Wij gingen voor een simpel avonddiner bij ons favoriete restaurant. Natuurlijk was een high wine, high tea of een uitgebreid meerdere gangendiner ook leuk geweest, maar hier moet een restaurant zich vaak even op voorbereiden. Mijn tip: houd je verwachtingen bij last minute restaurantbezoeken sweet and simple.

De ultieme verrassing

Nu vond mijn beste vriendin het natuurlijk al fijn om samen de dag door te brengen, maar de ultieme verrassing was een verblijf bij Hotel Prinsenhof in Groningen. Wij waren al zo vaak langs deze Groningse parel gelopen, maar van een overnachting kwam het nooit. Met behulp van Booking.com bracht ik daar verandering in en was ik in staat om mijn zus écht te verrassen met een verblijf bij Hotel Prinsenhof, en wat hebben we het er fijn gehad!

Het verblijf bij Hotel Prinsenhof

Het incheckproces bij Hotel Prinsenhof verliep vlekkeloos en de gastvrouw in kwestie begeleidde ons netjes naar de hotelkamer (door de verschillende verdiepingen en smalle gangetjes zouden wij niet de eersten zijn die de verkeerde kant oplopen).

De kamer voldeed precies aan onze verwachtingen. Bij het binnentreden ervoeren we een oase van rust en de stijlvol ingerichte kamer bood ons uitzicht over de prachtig onderhouden Prinsentuin. We konden gratis gebruik maken van de minibar, en de badkamer was uitgerust met meerdere Acqua di Parma-doucheproducten en voorzien van een heerlijke regendouche. Een ding misten we echter wel aan die ruime regendouche: een deur. Hoewel mijn zus en ik vanuit architecturistisch oogpunt snapten dat daar elk spoor van ontbrak, konden we ons voorstellen dat niet elk vriendinnen-duo hier om staat te springen. We delen dan wel liefde en leed met onze bestie, maar een beetje privacy is nooit verkeerd.

Het gemis van de deur, compenseerde het royale bed gelukkig ruimschoots. De extreem comfortabele bedden waren uitgerust met fluffy kussens, een deken die je 's nachts precies warm genoeg houdt en het matras was ruim en zacht.

Reistrends

Onze overnachting bestempelden Christel en ik beiden als een groot succes, en als iets dat we snel weer moeten doen. Een weekendje weg of een reis maken met een goede vriendin is nu eenmaal altijd een goed idee en wij zijn niet de enigen die die mening hebben. Zo blijkt uit onderzoek van Booking.com dat meer dan de helft van de Nederlandse reigers (62 procent) dit jaar een tripje wil maken met een goede vriend(in).

Overigens paste onze last minute hotelovernachting ook nog eens binnen een van de reistrends van dit jaar. Zo blijkt uit onderzoek dat mensen dit jaar vaker spontaner op vakantie willen. Gewoon 'Ja' zeggen tegen die ene trip. Dat het morgen al is en je daarmee snel moet inpakken, nemen we voor lief. Als we een ding leerden van de pandemie, is het wel dat spontaan reizen heerlijk is.

Last minute boeken & duurzaamheid

Denk je bij het lezen van dit artikel: ik wil mijn beste vriendin ook kortdag verrassen, dan ben je bij Booking.com aan het juist virtuele adres. Op de site vind je een groot aanbod van (boutique)hotels, Bed and Breakfasts, appartementen en zelfs villa's waar je diezelfde avond nog terecht kunt. Met de vele filters zoek je makkelijker naar verblijven die aan jouw wensen voldoen.

O, en wist je dat je bij Booking.com ook makkelijker meer duurzame accommodaties kunt vinden? Door de pandemie is de wens om meer duurzaam op vakantie te gaan gegroeid. Booking.com lanceerde daarom onlangs de Duurzaam Reizen-badge. Elke accommodatie die over één van de bestaande duurzaamheidscertificeringen en labels beschikt, krijgt automatisch deze Duurzaam Reizen-badge. Dit maakt het weer een stukje makkelijker om meer duurzaam te reizen. Wij weten in ieder geval dat wij er gebruik van gaan maken! Happy travels! 

Beeld: Kayla Ihig, Roman Odintsov, Booking.com, iStock