Dé trend op het gebied van kapsels: de 'Franse bob'

Een makkelijk, chic kapsel: wij zijn fan!

Als je Emily in Paris hebt gezien, ben je vast een beetje verliefd geworden op de Franse stijl. Ook de real life fashion world haalt er inspiratie vandaan. Op het gebied van haartrends is er nu tevens eentje afkomstig uit Frankrijk: de 'Franse bob'. Het is een simpele haarstijl die je jukbeenderen perfect accentueert. Is het iets voor jou?

Franse variant

Haartrends komen en gaan. Waar we vorige zomer nog vertelden dat haarbanden en faux locks helemaal trendy waren, veranderde dat in de herfst in fairy hair. Nu is er een nieuwe trend voor het begin van het jaar: een Franse bob. Sinds begin vorig jaar zien we al steeds vaker een bob voorbijkomen, op verschillende manieren. Onder andere de sliced bob en de midi bob passeerden de revue. Nu is het dus de beurt een de Franse variant.

Ideaal kapsel

Een Franse bob is makkelijk in onderhoud, want je hoeft hem amper te föhnen en het stylen kost niet veel tijd. Bovendien staat het altijd chic, zelfs als je haar glad en nat is. Laat je een Frans bob aan de lucht opdrogen, dan heb je de perfecte chic-nonchalante look. Wat wil je nog meer? Hieronder zie je een paar voorbeelden van deze mooie trend.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door s a m (@sambolognese)

Minder streng dan vroeger

Wat maakt deze variant van de bob nou precies Frans? Een Franse bob wordt vaak behoorlijk kort geknipt, langs de kaaklijn. Ook wordt er doorgaans een rechte pony bij geknipt. Bij de moderne variant van deze trendy haarstijl worden de richtlijnen iets minder netjes opgevolgd dan vroeger. We zien wel kort haar, maar het hoeft niet per se strak geknipt te worden. Ook de pony mag prima wat rommeliger zijn. Bovendien kan de pony helemaal weggelaten worden en kan er worden gekozen voor een zijscheiding. Je kunt de bob dus naar eigen smaak aanpassen. Wij zijn fan!

Bron: NSMBL | Beeld: BrunoPress