Deze beautyfouten maken we in de winter het meest

Is dit herkenbaar?

Lees ook

De winter is niet bepaald de fijnste tijd voor je huid. De combinatie van lage temperaturen en snijdende wind kan je huid behoorlijk uitdrogen en beschadigen. Bovendien gaan we in de winter vaak de fout in met het gebruik van bepaalde beautyproducten. Dit zijn de vijf meest voorkomende fouten. Maak jij je hier ook schuldig aan?

1. Je gebruikt nog steeds een lichte moisturizer

Andere temperaturen vragen ook om andere producten. Een lichte moisturizer zal bijvoorbeeld niet goed verzorgen wanneer je huid in aanraking komt met sneeuw, regen, hagel of koude wind. In dat geval is een dikkere moisturizer een goed alternatief, en dient het als beschermende barrière en zorgt ervoor dat het vocht op lang termijn wordt vastgehouden. Ook geeft het dezelfde hydratatieboost als een lichte moisturizer, maar dan is je huid beter beschermd.

2. Je gebruikt een schuimende reiniger

Hoewel dit in de zomer je go-to product kan zijn, kun je dit in de winter beter laten staan. Je huid wordt namelijk wel schoon van een schuimende reiniger, maar kunnen ze ook de natuurlijke oliën van je huid weghalen. En hierdoor loop je het risico dat je huid door de kou uitdroogt en snel irriteert. Laat de schuimende reinigingsmiddelen dus staan, en gebruik liever een reinigingscrème. Dit is zachter voor de huid en hydrateert, precies wat je huid nodig heeft!

3. Je slaat de SPF over

Oké, in de zomer is het logisch dat je een factor op je huid smeert. Maar ook in de grijze maanden van het jaar, waar het zonnetje niet of nauwelijks aan de lucht siert, kun je het beste een SPF smeren. UV-straling is in de winter namelijk net zo schadelijk als in de zomer, waardoor je sneller risico loopt op donkere vlekken, fijne lijntjes en rimpels. Gebruik daarom dagelijks een SPF van dertig of hoger, die beschermt tegen UVA- en UVB-stralen. Meng het bijvoorbeeld met je dagcrème of gebruik een crème waar dit al bij in zit.

4. Je vergeet de huid te voeden met vitamines

Ook je huid heeft vitamines nodig, vooral in de winter. Dit kun je binnenkrijgen door bepaalde voeding te eten, maar ook met supplementen en serums. Kijk hiervoor goed naar je huid en laat je desnoods adviseren door een specialist. Iedere huid heeft namelijk andere aanvullingen van vitamines en antioxidanten nodig. Het verschil is duidelijk te zien!

5. Je negeert de donkere vlekken op je huid

Helaas kun je dat zongebruinde huidje niet het hele jaar volhouden, en zul je merken dat je huid in de wintermaanden een stuk lichter wordt. Dit kan ook het moment zijn dat donkere vlekken of pigmentvlekken ineens tevoorschijn komen. Dit kun je beter niet negeren, maar meteen behandelen. Gebruik hiervoor een peeling, die je gewoon uit een potje kunt halen. Dit helpt bij het exfoliëren van dode huidcellen, vernieuwd de celvernieuwing van de huid en stimuleert de verkleuring te vervagen. Het resultaat is een stralende en heldere huid.

Bron: Beau Monde | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook