Prachtig: LaDress lanceert klassiek ‘mannenpak’ voor iedereen

Voor hem, haar en hen.

Lees ook

Zoals de naam al doet vermoeden creëert LaDress oogstrelende jurken, maar het merk doet zoveel meer dan dat. LaDress ontwerpt prachtige jurken, blouses, blazers, broeken, en voegt daar nu een nieuw pareltje aan toe: het klassieke ‘mannenpak.’

‘Mannenpak’

Vorig jaar voorspelden modekenners al dat fashion in 2022 minder gebonden zal zijn aan iemands gender. Man, vrouw, nonbinair: je sekse zou niet de bepalende factor moeten zijn in wat je wilt dragen. Met haar nieuwste creatie geeft LaDress de kenners gelijk. Het merk lanceert namelijk het mannenpak. Maar laat je niet misleiden door de naam, want dit statussymbool van LaDress kan door iedereen gedragen worden.

LaDress is al een tijdje een serieuze speler op de markt wanneer het aankomt op vrouwenpakken. Eén soort pak ontbrak echter nog aan het ensemble van het merk: een mannenpak. Maar dan wel eentje die ook door vrouwen gedragen kan worden.

Een mannenpak dat weet heeft van vrouwelijke vormen

Vrouwen een ‘mannenpak’ laten dragen, klinkt misschien niet zo revolutionair, maar dat is het eigenlijk wel. Het klassieke mannenpak met smalle broek en brede schouders, valt vaak namelijk niet zo mooi op een vrouwenlichaam. Lees: een vrouwenlichaam heeft bredere heupen en minder schouders. Dus zorg er als designer dan maar eens voor dat een pak ontworpen voor het mannenlichaam óók mooi staat bij vrouwen. Een uitdaging die LaDress niet uit de weg ging.

LaDress zocht, en vond: een pasvorm die goed staat op verscheidene lichaamstypen. Al was dat niet een supermakkelijke taak. “Het was een hele zoektocht”, vertelt patronenmaakster Leny over het ontwerpproces. Maar het is gelukt! Het mannenpak is uitgevoerd in donkerblauw en heeft de klassieke look van een mannenpak. Met de nadruk op look, want de feel is anders. Zo is het pak door het beetje stretch comfortabeler en het kreukt bovendien minder snel. Wij zijn fan!

Beeld: LaDress 

Laatste nieuws

Zie ook