Zo wordt een serum en moisturizer beter door je huid opgenomen

Het heeft allemaal te maken met de eerste stap van je skincare routine.

Een uitgebreide skincare routine bestaat voor velen uit een serum, exfoliant en moisturizer. Maar wist je dat deze producten pas echt hun werk kunnen doen wanneer je genoeg aandacht aan het reinigen van je gezicht besteedt?

Double cleanse

Het is de eerste stap van een skincare routine, maar toch wordt er vaak te weinig aandacht besteed aan het reinigen van de huid. Met een simpele cleansing gel en water kun je namelijk niet je make-up en SPF verwijderen én je huid tot diep in de poriën reinigen. 

Dit is een probleem dat je gemakkelijk oplost door iedere avond je huid te voorzien van een double cleanse. Een dubbele reiniging kan op verschillende manieren. Zo kun je je cleansing gel twee keer achter elkaar gebruiken, je gezicht reinigen met micellair water en vervolgens een cleansing gel gebruiken óf een cleansing balm en een reinigingsgel gebruiken. Laatstgenoemde is onze favoriet en zo denkt Trinny Woondall, CEO en founder van Trinny London, er ook over.

Trinny London

Trinny’s skincare story begon bij Trinny Woodall zelf. Ze is bekend van haar do-it-everywhere make-upproducten die ze in 2017 lanceerde. En nu is er in 2022 een nieuw hoofdstuk aangebroken. Chapter One is het eerste hoofdstuk van haar eigen skincare, met in de hoofdrol het reinigen van je gezicht. Hiermee maakt Trinny met haar premium, prachtige en moderne merk de stap van make-up naar skincare.

Een schone huid is volgens Trinny de belangrijkste stap van een goede routine en wordt door veel mensen nog onderbelicht. Trinny geeft aan dat het belangrijk is om goed te voelen wat de behoefte van je huid is. Beschadig en irriteer hem niet onnodig en zorg dat je huidbarrière intact blijft. Het reinigen van je huid in de ochtend en avond is niet alleen een heerlijk verwenmoment voor jezelf, maar ook een investering in je huid. Dure serums en crèmes worden namelijk veel beter opgenomen door een goed gereinigde huid. 

Boenen maar

Trinny London lanceert twee verschillende cleansers. De Enzymen Balsem Cleanser – Be your Best, een op olie gebaseerde transformerende balsem dat vuil, hardnekkige oogmake-up en SPF van je huid verwijdert. De AHA/HA Cleansergel – Better Off is een exfoliërende gel die bestaat uit een actieve, huidvriendelijke formule waarmee de huid grondig gereinigd wordt, zonder de huid te strippen. De reinigers zijn zowel apart van elkaar als samen te gebruiken.

Feestje in je badkamer

Niet alleen zijn deze cleansers een feestje in je badkamer (hallo kanariegele verpakking!), maar ook nog eens navulbaar. Dankzij de recyclebare cartridge zet Trinny hiermee een stap richting duurzaamheid. Ook zijn alle ingrediënten goed leesbaar in plaats van weggemoffeld in de kleine lettertjes. En jawel, ook daar worden we blij van.

Trinny’s beautymerk ontwikkelt zich razendsnel. Wij zijn benieuwd naar Chapter Two van haar eigen skincare collectie. Enne, na de lancering van deze twee veelbelovende cleansers lijkt dat wel goed te komen. We can’t wait. 

Beeld: Pexels

Laatste nieuws