De beste looks van New York Fashion Week Fall/Winter 2022 tot nu toe

Van kleurrijke creaties tot levendige silhouetten, dat en meer kwam tot nu toe voorbij op de New Yorkse runways.

Bronx & Banco   RTW fall winter  2022-23 NEW YORK fashion week february 2022

Borduurwerk en ornamenten voerden bij PatBO de boventoon, Zimmerman liet op sterrenbeelden geïnspireerde creaties zien en Bronx & Banco liet zich inspireren door de Parijse glitter en glamour uit de jaren 80. Dit zijn de beste looks van New York Fashion Week Fall/Winter 2022 tot nu toe.

Fall/Winter 2022/2023

Van vrijdag 11 februari tot en met woensdag 16 februari is New York City weer het decor van 's werelds grootste mode-event: New York Fashion Week. Hoewel we staan te popelen om het winterse weer in Nederland vaarwel te kussen, showen designers momenteel hun herfst- en wintercollecties voor 2022/2023. Nieuwe ontwerpen, waarin elementen van vorig jaar terugkomen: van cut-outs tot kleurrijke creaties tot ultrasleek. Dit zijn onze favoriete creaties waar designers ons tot nu toe op trakteerden tijdens NYFW.

Zimmermann

Kleurrijke florals hebben altijd een grote rol gespeeld in de ontwerpen van designer Nicky Zimmermann. Dit seizoen liet de designer zich daarentegen inspireren door de sterren, en in een aantal van haar ontwerpen komen de twaalf sterrenbeelden terug. Hiervoor sloeg de ontwerper de handen ineen met Schotse kunstenaar Anita Inveraty.

PatBO

PatBO presenteerde afgelopen zaterdag haar Fall/Winter 2022-collectie. Het merk van stylist Patricia Bonaldi was daarmee voor de tweede keer te zien tijdens NYFW. Op de runway showde Bonaldi opnieuw creaties waarin borduurwerk en ornamenten terugkomen, elementen waarom de stylist bekend staat.

Proenza Schouler

Tijdens de show van Proenza Schouler zagen we zelfverzekerde en verfijnde looks, vol getailleerd maatwerk, slouching snitten en gordels. Ook model Bella Hadid maakte haar terugkeer naar NYFW tijdens de show van Proenza Schouler.

Christian COWAN

De Britse ontwerper Christian Cowan trakteerde zijn gasten vanuit het One World Observatory op zijn zelfbenoemde highest high-fashion show ever. Hiermee doelde de designer op het feit dat zijn publiek zich op meer dan 100 verdiepingen hoog bevond. Ze keken uit op de Hudson River, maar uiteraard ook op zijn Fall/Winter collection voor 2022 en 2023. De grote focus van de designer? Een modernere draai geven aan eveningwear.

Bronx & Banco

De herfst 2022-collectie van het Australische Bronx and Banco brengt het Parijse glitter en glamour rechtstreeks naar de straten van New York. De One Night in Paris-collectie is geïnspireerd op de late nachten in Parijs en Moulin Rouge. Vele veren, delicate kralen en opvallende kleurencombinaties belichamen het nostalgische Parijse jaren 80-gevoel.

Son Jung Wan

De focus van Son Jung Wan, een van Zuid-Korea's meest toonaangevende designers, lag dit jaar op dramatische kraagdetails en volumineuze silhouetten. Maar ook haar liefde voor fel kleurgebruik, waar de designer om bekend staat, kwam terug in de vorm van een kanariegele bedrukte top en broek verfraaid met veren.

New York Fashion Week

New York Fashion Week 2022 is momenteel nog in volle gang en komt morgenavond tot een einde. Vandaag en morgen zullen vele designers hun herfst- en wintercollecties nog met de wereld delen, waaronder Salone Monet, Gabriela Hearst, Lisa Von Tang, Claude Kameni, Prabal Gurung en Nicole Shante.

Bron: Gotham, Dazed, Fashion Week Online | Beeld: BrunoPress