Aha: zo kun je huidveroudering rondom je ogen vertragen

Tekenen van huidveroudering zijn vaak als eerst rondom de ogen te zien.

Lees ook

Huidveroudering is iets wat we niet kunnen vermijden, maar gelukkig wel kunnen vertragen. De veroudering vindt voornamelijk plaats door externe factoren – niet door Moeder Natuur – en dat betekent dat er dingen zijn die je kunt doen om het verouderingsproces te vertragen. Wij delen hoe je dat kunt aanpakken.

Dunnere huid

De huid onder je ogen vertoont als een van de eerste plekken op je huid tekenen van veroudering. Niet zo heel gek, want de huid rondom je ogen is eigenlijk het aller dunst, en wordt naarmate je ouder wordt alleen maar dunner. “Wanneer de huid dunner wordt, verliest het zijn elasticiteit en heeft het minder support, daardoor wordt de huid gevoelig voor rimpels”, legt dermatoloog Dr. Deidre Hooper uit aan Well + Good.

Dus als je tekenen van veroudering wilt vertragen, is het belangrijk dat je de huid rondom je ogen goed behandelt. De dermatoloog raadt daarvoor de volgende verzorgingsproducten- en technieken aan.

Bescherm je huid tegen de zon

Als een ding in de afgelopen jaren keer op keer naar voren kwam in huidverzorgingsartikelen, is het wel dat je je huid tegen de zon moet beschermen met een goede SPF. “De zon is heel krachtig in het verwijderen van collageen en elastine, en dit kan de huid dunner en minder elastisch maken”, deelt Dr. Hooper. Smeren met een goede sunblock is dus verstandig. De dermatoloog raadt aan om hierin ook je oogleden voorzichtig mee te nemen. Wil je het helemaal goed doen? Draag dan ook een zonnebril als je naar buiten gaat.

Wees voorzichtig

De huid rondom je ogen is niet alleen dun, maar ook erg delicaat. Visagist Shani Darden raadt daarom aan om de huid rondom je ogen voorzicht aan te raken. “Gebruik zachte bewegingen bij het reinigen van het gebied rond je ogen en strijk of dep zachtjes als je producten aanbrengt.”

Voor mensen met een bruine of zwarte huidskleur is het helemaal belangrijk om voorzichtig te doen. Overmatig te hard wrijven kan resulteren in een donkerder gebied rondom te ogen, en met name mensen met een gekleurde huid zijn hier gevoelig voor. Heb je jeuk rondom je ogen? Dan kun je het beste deppen of iets koels aanbrengen.

Smeer op je onderste én bovenste oogleden

Bij huidverzorging rondom de ogen nemen we vaak alleen het deel onder de ogen mee. Niet heel handig. Ook onze bovenste oogleden moeten verzorgd en beschermd worden. “Afhankelijk van je etniciteit en je genetica, zie je problemen onder de ogen rond je dertigste”, vertel Dr. Hooper. “Daarna begint het bovenste ooglid bij iedereen halverwege hun veertiger jaren te hangen.” Wil je voorkomen dat je huid vroegtijdig tekenen van veroudering laat zien? Verzorg je huid dan op de juiste manier, aldus de dermatoloog.

Bron: Well + Good | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook