Nieuwe baan? Vraag je voormalig werkgever dan om deze gunst

Het is een absolute must om je baas hiernaar te vragen.

Je ontslag indienen is niet bepaald het type gesprek waar je de stempel ‘simpel’ op drukt. Uiteraard moet je na 'het gesprek' je baas even de tijd geven om het nieuws te laten bezinken, maar vergeet op je laatste werkdag niet je baas om de volgende gunst te vragen.

Gunst

Wanneer je laatste werkdag is en wanneer je je diensttelefoon of -laptop moet inleveren zijn zaken die sowieso ter sprake komen met je soon to be former werkgever als je je ontslag hebt ingediend. Maar als jullie dan toch in gesprek zijn, vraag je baas dan ook of je haar of hem als referentie mag gebruiken.

Volgens zakenvrouw Charlie Javice is het van groot belang voor toekomstige carrièreswitches om om deze gunst te vragen. Toch is het er eentje die velen vergeten, want ja: het is al spannend genoeg om je ontslag in te dienen.

Referentie

Echter, het hoeft helemaal niet lastig te zijn om hiernaar te vragen. Je hoeft alleen maar aan je leidinggevende uit te leggen dat je jullie samenwerking erg waardeerde en te vragen of je haar of hem in de toekomst als referentie mag gebruiken. Zoiets in person vragen is beter dan achteraf in een mailtje.

Als de tijd dan is aangebroken om weer naar de volgende job te gaan, dan weet je dat je op je voormalige werkgever kunt bouwen.

Bron: PureWow | Beeld: The Bold Type