De mooiste trends voor de tuin van 2022

Het nieuwe tuinseizoen komt eraan! Het voorjaar staat voor de deur en het is tijd om je tuin weer eens goed onder handen te nemen. Wat de trends du moment zijn? Wij delen het met je.

Met het mooie weer op komst krijgt ons humeur een goede boost. Deze positieve invloeden zorgen ervoor dat we de handen uit de mouwen steken om de tuin een flinke opknapbeurt te geven. Krijg jij ook al kriebels om de tuin flink aan te pakken? Na een winterperiode waarin je veel binnen bent geweest is het heel normaal dat je toe bent aan verandering, ook buiten. De trendwatchers van Kees Smit Tuinmeubelen helpen je een handje op weg en laten drie tuintrends van 2022 zien. Zo kun jij de nodige inspiratie opdoen om je tuin op de schop te gooien en opnieuw in te richten. Welke trend is jouw favoriet?

Colorful World

Niets is te gek bij de tuintrend Colorful World. Bij deze trend staan vrolijke kleuren en een mix aan materialen centraal. Ga op ontdekkingstocht en combineer verschillende stoffen van over de hele wereld met elkaar. Met felle kleuren zoals groen, roze, geel en blauw geef je jouw tuin een zomerse make-over. Maak er een kleurenmix van en experimenteer met verschillende sierkussens en accessoires.

In de kleurrijke tuin van Colorful World kan een feestje niet ontbreken. Hang de slingers op en zorg voor een feestelijke taart. Aan een lange tuintafel ontvang jij al jouw gasten. Zorg voor een speels effect en mix bijvoorbeeld verschillende tuinstoelen van Kees Smit met elkaar. Kies bijvoorbeeld voor een picknickbank en wissel deze af met tuinstoelen in verschillende materialen en kleuren. Hoe meer kleur in je tuin, hoe beter!

Rock the City

Houd jij juist van wat meer rust en een moderne stijl? Dan is de trend Rock the City wat voor jou. Geniet van het buitenleven die de moderne stadstuin met zich meebrengt. Nodig je vrienden uit na een lange en hectische werkdag en geniet van de avond onder het genot van een heerlijk diner en een drankje. Samen toosten jullie op een mooie dag die de stad met zich meebrengt.

Deze trend kent veel industriële elementen zoals een oude bakstenen muur. Kies voor aluminium tuinmeubelen in een witte, grijze of zwarte kleur. Met zachte sierkussens in een feloranje of koningsblauwe kleur geef je je stoere tuin meer karakter. De felle kleuren zorgen voor een mooi contrast met de harde materialen.

Staycation

Waarom kiezen voor een verre reis naar een tropische bestemming als we ook dichtbij huis vakantie kunnen vieren? Waan je op vakantie met de trend Staycation. Met deze trend gaan we terug naar de basis. Creëer het vakantiegevoel in eigen tuin met lichte en praktische meubelen. Ga bijvoorbeeld voor een tuinset met verstelbare stoelen. Je schuift de stoel makkelijk aan tafel om te dineren, maar je zet hem ook makkelijk een stand naar achteren om te genieten van de zon.

Niets is vervelender dan sjouwen met zwaar tuinmeubilair. Nu hoef je je tuinmeubelen waarschijnlijk niet vaak van plek te veranderen. Toch kan het voorkomen dat je aan het einde van de dag je tuinstoel even wilt verplaatsen om nog net dat laatste straaltje zon mee te pakken. Maak het jezelf gemakkelijk met lichtgewicht tuinstoelen. Je verplaatst ze makkelijk van A naar B waardoor jij optimaal kunt genieten van het zonnige weer zonder enige inspanning. Kleed je tuin verder aan met accessoires en sierkussens in een zachtgroen, roze of blauwe tint en laat het blenden in de natuurlijke omgeving van je tuin. Voor het optimale vakantiegevoel kan een ligbed natuurlijk niet ontbreken! Zet er een bijzettafel naast met een verfrissend zomerdrankje en het genieten kan beginnen.

Beeld: Barbara Olsen

Laatste nieuws