De Samsung Galaxy S22 heeft veel in huis

Het nieuwste paradepaardje van Samsung - de Galaxy S22 - is op de markt. Zeker onder liefhebbers van dit merk zal de S22 erg gewild zijn vanwege allerlei nieuwe technische snufjes. Kort samengevat bestaat de S22 lijn, net zoals de vorige serie Samsung Galaxy S21 smartphones, uit drie modellen: de S22, de S22 Plus en de S22 Ultra. Deze modellen verschillen in grootte, specificaties en daardoor ook in prijs.

Foto’s en games op scherp

De Samsung Galaxy S22-serie is uitgerust met hoge kwaliteit 120 Hz AMOLED schermen. Dat is superscherp filmpjes kijken, games spelen en foto’s bewonderen.

De gewone Galaxy S22 heeft een schermgrootte van 6,1 inch en 2340 × 1080 megapixels. Daarna volgt de S22 Plus is iets groter met een 6,55 inch scherm en 2400 × 1080 megapixels. Voor wie dat nog niet groot genoeg is, is er de S22 Ultra. Die heeft namelijk een schermgrootte van 6,8 inch en 3200 x 1440 megapixels. Bekijk hier de infographic van Samsung.

Smart(phone) looks

Het oog wil ook wat. Samsung is sterk in uitstraling en design. Net als de voorgangers is de Galaxy S22 serie strak vormgegeven. De toestellen hebben grote schermen en afgeronde randen. De S22 en S22 Plus hebben een achterkant vervaardigd van polycarbonaat. Er is keuze uit de kleuren zwart, wit, groen en roze.

De Galaxy S22 Ultra is een slagje groter en heeft een glazen achterkant en in de behuizing verwerkte camera’s. Dit toestel is er in de kleuren zwart, wit, rood, groen en roze. 

Take a shot

Adembenemende kwaliteit foto’s maken? Dat kan zeker met de Samsung Galaxy S22. De gewone S22 en de S22 Plus hebben drie camera’s aan de achterkant: een hoofdcamera, groothoekcamera en een telelens (zoomlens). Dankzij de 50 megapixel hoofdcamera en de verbeterde technologie van de lenzen kun je in het donker betere foto’s maken.

De groothoekcamera, ook wel ultrawide genoemd, heeft een 12 megapixel camera. De telelens heeft 3 × optische zoom en 10 megapixels. De selfiecamera aan de voorkant is ook hetzelfde bij de S22 en de S22 Plus, namelijk 10 megapixels.

Foto’s maken als een pro

Wil je met jouw smartphone foto’s maken als een pro? Dan is de S22 Ultra de smartphone die je moet hebben. Deze smartphone maakt haarscherpe foto’s met haar 108 (!) megapixel scherpe hoofdcamera.

De groothoekcamera en telelens zijn qua megapixel gelijk aan de S22 en S22 Plus, namelijk 12 en 10 megapixels. Wel heeft de S22 Ultra een telelens waarmee je 10 keer kunt inzoomen zonder dat de foto minder scherp wordt.

Voor superscherpe selfies ben je met dit toestel ook aan het juiste adres, want de selfiecamera heeft een resolutie van 40 megapixels. Veel meer dus dan de minder uitgebreide S22-modellen.

Comeback van de stylus (S-pen)

De Samsung Galaxy S22 Ultra is uitgevoerd met een opbergplek voor een stylus, ook wel S-pen genoemd. Bij de eerdere Galaxy Note was deze pen er voor het laatst. Hij is dus weer terug van weggeweest. Lees hier wat je allemaal met de S-pen kunt doen.

Pre-order S22 mogelijk

Er is voor ieder wat wils met de gloednieuwe S22-serie van Samsung. Ieder model heeft zijn eigen kenmerken en prijskaartje. Ben jij er al uit welk model je wilt hebben? Je kunt de Samsung Galaxy S22 bestellen als Pre-order. Vanaf 25 februari zijn de nieuwe modellen te koop in de winkel.