Diane Dupont de Comte werkt samen met haar man Charles: ‘Wij zien dit als geluk’

Met Marie Claire deelt de Pier Augé-eigenaar hoe het echt is om met je echtgenoot een bedrijf te runnen.

Sinds vorig jaar staat Diane Dupont de Comte samen met haar man Charles Dupont aan het roer van huidverzorgingsmerk Pier Augé. Maar samenwerken met je echtgenoot, hoe gaat dat in de praktijk? 

Samenwerken met je partner

Voor Diane (27) en Charles (29) is het de eerste keer dat ze serieus samenwerken. De twee stapten drie maanden geleden na een relatie van zes jaar in het huwelijksbootje en werken nu zij aan zij om Pier Augé naar een hoger niveau te tillen. Thuis en op de zaak zien ze elkaar continu, maar dat vindt Diane – zo vertelt ze in een gesprek met Marie Claire – geen probleem. 

“Charles en ik zijn erg close. We vinden het fijn om samen tijd te spenderen. Een normaal koppel ziet elkaar alleen in de avonden, wij zien elkaar elke dag. Voor ons is dat echt geluk.” 

Beiden hun eigen taken

De samenwerking tussen Diane en Charles verloopt goed, maar het koppel is niet roekeloos met elkaar in zee gegaan. “We hebben gezorgd voor een goede scheiding. Charles heeft zijn taken, en ik de mijne. Ik ben verantwoordelijk voor de marketing en communicatie, Charles neemt het financiële en strategische deel voor zijn rekening. Het is een goede verdeling.”

Samenwerken met je partner is wel even anders dan een usual zakenpartner. Het mooie aan hun samenwerking vindt Diane dat ze elkaar zo goed begrijpen. “Als ik problemen op het werk ervaar en daardoor gestrest ben, snapt Charles waarom. Ik hoef het niet uit te leggen. We beleven dezelfde goede tijden, maar ook dezelfde gestreste tijden. En we hoeven daar niet eens over te spreken, Charles voelt me feilloos aan.” 

Zakenpartner versus levenspartner

“Sinds ik met Charles samenwerk, heb ik een andere kant van hem leren kennen. Thuis is hij mijn echtgenoot, op het werk mijn zakenpartner, maar elke keer als ik hem aan het werk zie, denk ik wel: wauw, dat is mijn man. Als koppel groeit onze liefde daardoor alleen maar. Of er ook nadelen zijn aan het samenwerken? Dat is er denk ik één: je hebt het élke dag over het werk. Je kunt op een zondag niet níet over het werk praten.” 

“Regels om het werk te vermijden op vrije dagen hebben we niet. Zoiets is eigenlijk niet te vermijden. We zijn nu nog maar een klein bedrijf, met niet zoveel werknemers. Ik verwacht wel dat het beter wordt, maar nu is het nog onze baby voor wie we continu moeten zorgen.”

Werk en privé niet gescheiden

Charles en Diane werken nu al enige tijd samen. Werk nemen de twee regelmatig mee naar huis en ook wanneer het stel al in bed ligt, worden werkzaken nog besproken. Voorkomen dat werk alleen op het werk besproken wordt, is volgens Diane onvermijdelijk. Maar andersom geldt ook hetzelfde. Ook de liefde die de twee voor elkaar ervaren nemen ze mee naar het werk. Een balans hebben de twee daar inmiddels wel in gevonden, maar dat was aanvankelijk best lastig.

“In het begin moesten we onze liefdessignalen naar elkaar toe wel wat meer verbergen. Je wilt niet te veel affectie tonen. Af en toe een kus kan, maar zeker niet elke uur van de dag. Je bent wel aan het werk. Maar ook als we ruzie hebben, kunnen we dit niet aan ons team laten merken. Net zoals elk stel zijn ook wij weleens boos op elkaar, maar op het werk moet je persoonlijke views voor jezelf houden.”

Goede communicatie is key

Of Diane en Charles een privéruzie op het werk uitpraten, of een prangende zaak over het werk thuis bespreken, hangt van de situatie af. “Voor ons is goede communicatie heel belangrijk. Als iets niet goed zit, een van ons heeft een persoonlijk probleem, dan lossen we dat op het werk op, vertelt Diane. We wachten dan niet tot we thuis zijn. Dit is belangrijk voor ons, omdat we zo nauw samenwerken.”

Een ander belangrijk punt vinden de twee dat ze elkaar aanvullen. “We willen geen competitie tussen ons, we willen elkaar aanvullen met onze krachten, maar we vullen elkaar ook aan door te vertellen wat niet goed gaat. Niet omdat we elkaar willen afkraken, maar omdat het beter is. Omdat we elkaar goed kennen, is het wel makkelijker om kritiek te delen. We weten namelijk wanneer de ander meer in huis heeft.” 

Over Pier Augé

In juli 2020 namen Charles en Diane Pier Augé over, nadat ze eerder een due diligence-onderzoek startten naar het bedrijf dat zich in een problematische situatie bevond. De twee bezitten nu alle formules, de productiecapaciteit, het gebouw en personeel. Sindsdien is het koppel vastbesloten om het merk weer relevant te maken.

O, en hou Marie Claire de komende tijd in de gaten, want binnenkort geven we een prachtig Pier Augé pakket weg! 

Laatste nieuws