Van plan om te gaan klussen? Dit heb je sowieso nodig

Zo kom je beslagen ten ijs.

Lees ook

Heb je door de afgelopen lockdowns de kluskriebels en wil je zelf aan de slag? Dan zijn er verschillende producten die je sowieso op je lijstje moet zetten. Ze zijn stuk voor stuk onmisbaar voor een geslaagde klusperiode en zorgen ervoor dat alles er precies zo uit komt te zien als je voor ogen had.

Tussen de troep

Klussen is bij veel mensen niet hun grootste hobby. Het kost tijd en moeite, je huis is vaak (tijdelijk) een zooitje en je blijkt veel meer spullen nodig te hebben dan je dacht. Wat zijn nou echt de essentials als je besluit aan een klusperiode te beginnen? Wij zetten een paar benodigdheden voor je op een rij.

Meten en noteren

Allereerst: wat je ook aan je huis gaat aanpassen, er moeten altijd dingen worden opgemeten. Een rolmaat is daarom de eerste vereiste. In datzelfde kader is een waterpas heel handig, omdat je zeker wilt weten dat er niets scheef komt te staan of te hangen. Zorg er ook voor dat je altijd een potlood en merkkrijt binnen handbereik hebt, zodat je vrijwel ongezien markeringen kunt aanbrengen die als instructies kunnen dienen.

Middelgrote essentials

Naast die kleine dingen zijn er ook een paar middelgrote producten die je altijd in huis moet hebben als je gaat klussen. Denk aan een accuboormachine, een hamer en een kitpistool. Weet je van tevoren al dat je ook weleens in het donker aan de gang moet, dan is een bouwlamp of een kwalitatief goede zaklamp tevens een musthave. Staat van tevoren al vast dat er behoorlijk wat troep bij het klussen zal komen kijken, dan is het bovendien een goed idee om een bouwstofzuiger te huren.

IJzerwaren

Onmisbaar bij elke klus: de ijzerwaren. Laat je goed adviseren over alle soorten spijkers, schroeven, moeren en pluggen die je nodig hebt en sla daar ruim genoeg van in. Zorg er ook zeker voor dat je een koffer of een bakje hebt met daarin verschillende soorten schroevendraaiers, want daarvan heb je er ook altijd een aantal nodig.

Leuke outfit

Tot slot: klussen is nou niet bepaald een charmante aangelegenheid en het oog wil ook wat, toch? Grapje natuurlijk, maar het is wel zo dat een overall en een veiligheidsbril tijdens het klussen niet mogen ontbreken. Dan weet je zeker dat je tijdens het klussen niets zal overkomen. Safety first!

Bron: Mastertools | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook