Kan je huid wat extra aandacht gebruiken? Volg dan deze effectieve skincare-routine op

Deze routine omvat een aantal effectieve, luxueuze huidverzorgingsproducten.

Een huid zonder zichtbare poriën, lijntjes, roodheid, pigmentvlekken, acne, puistjes: het staat hoog op het wenslijstje van velen. Maar, realistically, hebben de meesten van ons wel een of twee huidzorgen. Kan ook jouw huid wel een duwtje in de juiste richting gebruiken? Volg dan deze skincare-stappen op met de luxueuze huidverzorgingsproducten van Pure Obagi.

Investeer in een goede cleanser

Je gezicht met een washandje en water schoonmaken is natuurlijk een manier om je gezicht te reinigen, maar het reinigt niet zo grondig als een goede cleanser. De juiste reiniging verwijdert niet alleen make-up van je gezicht, maar ook vuil en ophopingen van huidolie. Bij Obagi Nederland (Pure Obagi is de Europese partner van Obagi) kun je terecht voor een goede cleanser. Van reinigingsschuim tot cleansing gels, Obagi heeft het! Het merk is al jaren een serieuze speler op het gebied van luxe huidverzorgingsproducten (geschikt voor elk huidtype) met klinisch bewezen resultaat. De producten zijn speciaal ontwikkeld om de huid van binnenuit te transformeren. Het resultaat: een jonger en gezonder uitziende huid (plus een dosis extra zelfvertrouwen).

Een goede Obagi-cleanser gevonden? Maak er dan ook gebruik van. Reinig je gezicht in de ochtend en avond met je reinigingsproduct. Heb je erg gezweet? Ook dan is het verstandig om je gezicht schoon te maken met de cleanser. Dep daarna je huid droog met een schone en zachte handdoek.

Breng een serum aan

Je huid grondig reinigen is niet genoeg om het gezond te houden. Breng op je net schoongemaakte huid dan ook een serum aan. Serums bevatten geconcentreerde formules die vaak vitamines en voedingsstoffen bevatten die je huid helpen om gezond en gehydrateerd te blijven. De Obagi Daily Hydro Drops is een effectief vochtinbrengend serum dat omega-9 en omega-6-vetzuren bevat om de natuurlijke barrièrefunctie van de huid te ondersteunen en om te zorgen dat de vochtbalans op orde blijft. Ook fijn: dit Obagi-product is hypoallergeen, en dermatologisch en oogheelkundig getest.

Obagi Daily Hydro Drops.

Gebruik een product met vitamine C

Producten met vitamine C mogen absoluut niet ontbreken in je huidverzorgingsroutine. Obagi Vitamine C producten voorkomen een dof gelaat en geven je huid glans. Ook kan het fijne lijntjes minimaliseren en acnelittekens verminderen. Klinkt goed, toch?

Bepaalde producten kun je zowel in de ochtend als avond aanbrengen. Voor vitamine C geldt dat je het het beste in de ochtend kunt aanbrengen, vlak voordat je naar buiten gaat. Vitamine C verliest alleen wel een deel van zijn effectiviteit wanneer het wordt blootgesteld aan licht. Het is daarom belangrijk dat je producten met vitamine C de tijd geeft om in te trekken in de huid. Gebruik je een serum met vitamine C? Breng het dan aan op je net gereinigde huid, maar voordat je moisturizer gebruikt. Moisturizers die vitamine C bevatten worden ook steeds populairder, deze breng je als laatste stap aan op je huid.

Obagi Professional-C Microdermabrashion polish + mask en de Professional-C serum.

Sla je SPF nooit over

Alleen in de zomer zonnebrand aanbrengen? We weten inmiddels dat dat een no-go is. Ook tijdens de andere seizoenen van het jaar is het belangrijk om je huid te beschermen tegen de zon. Wil jij je huid mooi en fris houden? Breng dan elke dag (het liefst meerdere keren per dag) een goede SPF aan. Uit onderzoek blijkt dat zichtbare veroudering van de huid voor 80 procent wordt veroorzaakt door uv-stralen. Smeren, smeren, smeren, dus! En ook voor goede zonnebescherming kun je bij Obagi terecht.

Breng een moisturizer aan

Last, but not least: breng een goede moisturizer aan en pas die ook aan op het seizoen. Bij gure temperaturen heeft je huid bijvoorbeeld baat bij een wat vettere moisturizer, in de zomer volstaat een lichtere. Hydrateer je je huid niet goed met een vochtinbrengende moisturizer? Dan kan de natuurlijke vochtbarrière worden aangetast en dit kan voor fijne lijntjes en rimpels zorgen.

Bron: Self, American Academy of Dermatology Association, Lamelle | Beeld: iStock, Obagi

Laatste nieuws