Tried & Tested: de Dyson Corrale stijltang

Hoofdredacteur Annelies gaat voor stijl, zacht, glanzend en gezond haar met de Dyson Corrale stijltang.

Prachtige, glanzende, stijle lokken? Yes, please! Daarvoor hitte gebruiken? Liever niet. Gelukkig is daar de Dyson Corrale stijltang, die voor vijftig procent minder hittebeschadiging bij je lokken zorgt. Hoofdredacteur Annelies had hier wel oren naar en testte de Dyson-tool.

Facts

Wat: Dyson Corrale

Waar: thuis na elke wasbeurt

Duur: 20 minuten

Kosten: €449,- Nu met gratis opbergdoos t.w.v. €60. Beschermt je stijltang tegen stof, deuken en krassen.

Waarom? 

Na elke wasbeurt stijl ik mijn haren en merk ik, zeker na het kleuren en het aanbrengen van baby highlights, dat ik met mijn eigen stijltang al snel droog, pluizig en soms verbrande plukjes krijg. Mede daardoor laat ik het, ondanks dat ik graag mijn haar langer wil laten groeien, toch regelmatig bijknippen om het gezond te houden. De Dyson Corrale lijkt de perfecte uitkomst te zijn in deze situatie en wordt ook wel de Rolls-Royce onder de stijltangen genoemd. Hij belooft je haar minder te beschadigen door high end technologie. En doordat hij ook draadloos gebruikt kan worden, belooft hij tevens het gebruiksgemak te vergroten.  

Werking 

Ik moet eerlijk toegeven dat ik al fan ben van de welbekende stofzuigers en de baanbrekende technologie van Dyson. Dat de stijltang goed is, is iets waar ik dan ook enorm op hoop. Dat hij zo mooi is qua design maakt het uitpakken een feestje. De fuchsia-grijskleurige editie is een snoepje om te zien. Ik heb er een bijpassende opbergcase bij die het meteen een luxe uitstraling geeft in mijn badkamer. Alsof ik een eigen kapsalon heb!

Wat je direct merkt in gebruik zijn de flexibele platen. Dankzij die technologie is het makkelijker om elke streng haar gelijkmatig door de tang heen te halen. Daardoor hoef je maar één keer over elke pluk heen, dat zorgt voor 50% minder haarbeschadiging. Dat blijkt ook echt zo te zijn. Waar ik normaliter 2 soms zelf 3 keer over een plukje haar heen ga met mijn eigen stijltang ben ik met de Corrale in een keer klaar. En doordat hij iets zwaarder is qua gewicht heb ik het gevoel dat mijn haar nog rechter en gladder is ook. De tang heeft drie temperatuurstanden: 165°C, 185°C en 210°C. Het Intelligent Heat Control-systeem checkt de temperatuur 100 keer per seconde, zodat altijd precies de juiste hoeveelheid hitte wordt afgegeven en je dus altijd de perfecte temperatuur hebt. 

Ik heb zelf halflang, frizzy haar en ik begin met 185 graden. Maar ik merk later dat ook met 210 graden mijn haar glanzend en soepel blijft. Waar ik eerst dacht dat het hebben van een draadloze stijltang echt onnodig is blijkt al snel hoe handig het is als je even een touch-up wilt doen. Bijvoorbeeld om wat slag te maken of je pony even extra te stijlen op een plek waar je geen stopcontact voor handen hebt. De 30 minuten waarop je hem draadloos kunt gebruiken zijn perfect voor mijn haarlengte. En je maakt daarnaast gemakkelijk krullen voor als je na een dag op kantoor door wilt naar een feestje. Door de stijltang bij de haaraanzet aan te brengen en dan een kwartslag van je gezicht af te draaien en naar beneden te trekken, creëer je de perfecte krul. Wanneer ik dat kan - geloof mij - kan iedereen het. 

Werkt het?

Van compleet stijl haar tot stevige krullen of beach waves. De Dyson Corrale doet het allemaal. De prijs is groots, maar dat zijn de resultaten ook. Ik ben fan! Het is een investering in een stylingtool die je haar echt niet beschadigt. En nu de coronamatregelen niet meer van kracht zijn en je eindelijk weer buiten de deur kunt shinen, is deze multi-inzetbare tool een aanwinst in mijn beautyroutine. Als je haar goed zit, voel je je ook meteen fijner en met de Dyson Corrale heb ik in een handomdraai elke dag een good hair day

Tekst: Annelies Pijper | Beeld: Dyson