Aha: dit is de beste methode om vollere wenkbrauwen te krijgen

Je hebt er ten eerste veel geduld voor nodig. De volgende vier tips kunnen het proces gelukkig wat versnellen.

Een volle bushy brow? Daar moest je in de jaren negentig en vroege zeroes niet mee aankomen. Dun, dunner, dunst was het credo waarmee vrouwen fanatiek hun wenkbrauwen epileerden. Vandaag de dag gaat de voorkeur van de meesten daarentegen uit naar een vollere wenkbrauw. Probeer jij je wenkbrauwen ook wat voller te laten groeien? Experts delen hoe je dat proces een duwtje in de rug geeft.

 

1. Gebruik een groeiserum

Merk je dat de wenkbrauwhaartjes niet snel terug groeien? Een groeiserum kan dan het verschil maken. Volgens Joey Healy, een wenkbrauw expert van celebs, kan een groeiserum zelfs een groot verschil maken, vooral als het een serum is waarmee je ook gezonde en vollere wenkbrauwen krijgt. Breng het twee keer per dag aan in zes weken tijd en merk hoe snel je wenkbrauwharen groeien.

2. Vermijd harsen

Normaal gesproken zorgt het harsen van je wenkbrauwhaartjes ervoor dat het langer duurt voordat ze terugkomen. Maar als je dit blijft doen bij haartjes die eigenlijk niet weg moeten, beschadig je de haarzakjes, zegt Jessica Bartley, wenkbrauwexpert. Dit kan ervoor zorgen dat de groei kan vertragen of zelfs kan stoppen. Gebruik daarom alleen een pincet en werk heel precies om geen fouten te maken.

3. Epileer niet zelf

Het is zo verleidelijk om even met een pincet je wenkbrauwen onder handen te nemen. Toch kun je dit beter aan een expert overlaten, vooral als je wenkbrauwen niet de gewenste vorm hebben. Een haartje te veel weghalen is al snel gedaan, vooral als je je natuurlijke vorm niet meer hebt. Healy tipt daarom: haal alleen de haartjes weg die er het verst vandaan zitten. Zo is de kans dat je een fout maakt veel kleiner.

4. Kam je wenkbrauwen elke ochtend

Het staat er echt! Net als je hoofdharen, moet je ook je wenkbrauwen even doorkammen. Dit zorgt er namelijk voor dat de droge dode huid van je voorhoofd loskomt, en er meer ruimte is om te groeien, stelt Healy. Daarnaast verhoogt het ook de bloedsomloop en de bloedtoevoer naar de haarwortels.

5. Heb (veel) geduld

Helaas, we kunnen het niet mooier maken. Het beste resultaat krijg je door geduld te hebben en je wenkbrauwen met rust te laten. Luister goed naar de wenkbrauwexpert en probeer er zelf zoveel mogelijk van af te blijven.

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws