Marie Claires weekendtips

Van prachtige tentoonstellingen tot lekker eten.

Nog niks gepland dit weekend, maar wil je wel graag iets doen? Marie Claire tipt! Dit wil je aankomend weekend niet missen.

Kijktip: Ik Wist Het

Hou je van romantische speelfilms en bioscoopbezoeken? Aanschouw dan Ik Wist Het op het witte doek. De film – gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Chantal van Gastel – gaat over de eigenzinnige Mia die puur op intuïtie haar eigen bloemenwinkel opent en daar de man van haar dromen ontmoet. Ze zet alles op alles om een succes van haar winkel te maken en te zorgen dat de man van haar dromen ook de man van haar leven wordt. Maar wat als je opeens vlinders krijgt van diegene die recht voor je staat?

Bezoek Nouveau Deco

Zin om dit weekend naar het museum te gaan? Bezoek dan het Stedelijk Museum Kampen. Daar is de tentoonstelling Nouveau Deco van Christie van der Haak te zien. Christie heeft voor de expositie de zalen van het museum een volledige metamorfose gegeven – prachtige patronen sieren daar nu de muren. Ook de buitengevels van beide locaties van het museum nam de kunstenares onder handen.

Stel je bezoekje aan het Stedelijk Museum Kampen niet te lang uit. De tentoonstelling is alleen dit weekend nog te zien.

Wanneer:

Het museum is op zaterdag open van 11.00 tot 17.00 en op zondag van 13.00 tot 17.00.

Waar:

Stedelijk Museum Kampen.

Kijktip: Below Deck Sailing Yacht - seizoen drie

Wie dacht dat series over jachten saai zijn, heeft het mis. In Below Deck Sailing Yacht is kapitein Glenn Shephard terug aan boord van de Parsifal III, en zeilt hij weer door de sprankelende wateren van Menorca (Spanje). Hij herenigt zich met vele anderen uit het vorige seizoen, onder wie chef stuurman Daisy Keliher, chef techniek Colin MacRae en eerste stuurman Gary King. Maar in de serie begeeft de bemanning zich zeker niet alleen in rustige wateren – letterlijk en figuurlijk. Zo blijkt wel uit de onderstaande preview...

Below Deck Sailing Yacht is nu te zien op Hayu

Scoor lekkers bij Zaa'tar

We mogen alweer een tijdje naar de bioscoop, naar restaurants en naar het theater. Leuk, maar je kunt er ook van overprikkeld raken. Staat er een avondje thuis op de planning, maar wil je daar wel wat lekkers bij eten? Scoor dan verse falafel, mezze, wraps, pita's of salades bij Zaa'tar. Deze Rotterdamse hotspot opende onlangs haar deuren en biedt enkel vegetarische lekkernijen. Kun je niet kiezen wat je wilt eten? Dan ga je toch voor de Zaa'tar Special Schotel! Je krijgt dan een mix van falafel, mezze, salades en Libanees brood.

Wanneer:

Ma - Vr: van 12.00 tot 22.00

Za en Zo: van 12.00 tot 23.00

Waar:

Kromme Elleboog 85B, Rotterdam.

Lekker streamen

Blijf je dit weekend thuis en wil je een stream-marathon houden? Dan is er gelukkig genoeg te bekijken. Zo verscheen op Prime het vierde deel van The Marvelous Mrs. Maisel. Bekijk je op Videoland nu de ontroerende film Wonder en kun je je op Disney+ tegoed doen aan de serie Pam and Tommy.

Beeld: BrunoPress, Instagram, YouTube