Phoebe Dynevor over duurzaamheid, haarverzorging en het tweede seizoen van Bridgerton 

“Schoonheid gaat over het omarmen van je eigen uniciteit. Weet wie je bent, en omarm dat."

Phoebe Dynevor ken je vast van haar rol als Daphne in Netflix’s Bridgerton – of anders wel van haar rol als Clare in Younger. De actrice is daarnaast sinds kort de advocate van het natuurlijke haarverzorgingsmerk weDo/. Voor Marie Claire genoeg redenen om even met haar te Zoom’en. 

weDo/ 

Wanneer de Zoom-verbinding verrassend snel tot stand komt, lacht Phoebe vriendelijk in de camera en vraagt ze hoe het gaat. Met een heerlijk Brits accent, uiteraard. Gehuld in een crèmekleurige two piece en haar glanzende haren nonchalant over haar schouders vallend heeft de actrice tijd genomen om met ons te Zoom'en over de nieuwste samenwerking die ze is aangegaan, namelijk een collab met weDo/. Een natuurlijk haarverzorgingsmerk dat duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan.

“Ik vind het fantastisch om met weDo/ samen te werken. I’m so thrilled”, vertelt Phoebe ons over de samenwerking. De producten zijn vegan, dermatologisch getest, professioneel samengesteld en de verpakking is recyclebaar. Phoebe’s favoriet? De Moisturising Day Cream voor je haar en handen. “Het geeft je haar onmiddellijk glans en het werkt ook als een vochtinbrengende crème. Ik hou van twee-in-één-producten.” 

De Moisturising Day Cream van weDo/ brengt vocht in, verzacht en zorgt voor handelbaarheid. Het resultaat: een hele dag zijdezacht en glanzend haar.

Phoebe’s hair care 

Voor haar werk moet Phoebe veel reizen. De ene keer is ze in Londen, de andere keer in het noorden van Engeland en dan zit de actrice weer in Amerika. Maar tijdens het reizen geen glamoureuze haarroutine voor de actrice. “Ik draag het meestal in een staart wanneer ik reis”, vertelt ze daarover. “Soms doe ik nog een haarmasker in voordat ik in het vliegtuig stap, maar meestal houd ik mijn haar uit mijn gezicht."

Voor Phoebe is eenvoud de sleutel tot gezond haar. “Ik probeer mijn haar niet te veel bloot te stellen aan hitte, zeker als ik niet hoef te werken. Ik gebruik daarnaast niet te veel producten voor mijn haar en houd het zo simpel mogelijk.” 

Het haar van de Bridgerton-ster ziet er altijd uit om door een ringetje te halen, maar ook de actrice heeft weleens haarstruggles. “Net als iedereen”, lacht ze, terwijl ze haar haar tussen haar vingers neemt. “Mijn haar is erg dun”, vervolgt ze. “Ik heb fijn haar en dat vind ik jammer. Ik ben altijd jaloers geweest op mensen met dik haar. Maar het gaat erom dat je leert om te gaan met je haar en dat je erachter komt wat voor je haar werkt, en daar ben ik nu wel uit. En iemand je haar voor je laten stylen is ook erg handig.” Maar ook als de actrice geen stylist bij zich heeft, heeft ze zo haar quick fixes. “Ik steek het gewoon op. Ik hou er wel van om mijn haar vast te dragen.” 

Phoebe houdt van een simpel hair care regime, zeker als ze reist. Ze neemt dan graag de weDo/ Protect Balm mee. Past makkelijk in haar koffer (want klein) en het heeft de door haar geliefde dubbele functie (want je gebruikt het als balsem voor haar en lippen).

Schoonheid 

Phoebe is een natuurlijke schoonheid. Ze gebruikt het liefst zo weinig mogelijk producten en draagt vaak naturel make-up. Of geen make-up. Op het moment dat ze haar make-up verwijdert, voelt ze zich vaak het mooist. “Ik hou van dat gevoel! Misschien gaat het meer om het gevoel van rust en niet over schoonheid, maar zonder make-up voel ik me het meest mezelf.”

“Schoonheid gaat over het omarmen van je eigen uniciteit. Weet wie je bent, en omarm dat”, vervolgt Phoebe. Je mooi voelen is volgens de actrice bovendien niet iets dat alleen om het uiterlijk draait, maar ook om gezondheid. “Schoonheid gaat ook over wat we in ons lichaam stoppen. Houd jezelf gezond, slaap genoeg. Doe wat goed is voor je lichaam. Als je je van binnen goed voelt, voel je je van buiten ook goed.” 

Daphne in Bridgerton 

In maart verschijnt het langverwachte tweede seizoen van Shonda Rhimes' Bridgerton. Een seizoen dat meer om Anthony zal draaien, en minder om Daphne. “Dit keer is het Anthony’s liefdesverhaal”, vertelt Phoebe, die de jongere zus van Anthony in de serie speelt. 

Maar fans zullen ook genoeg van Phoebe’s karakter Daphne meekrijgen. “Daphne neemt meer controle over haar leven en de mensen daarin. Ze weet Anthony te pushen – soms tot groot ongenoegen van hem – en duwt hem richting volwassenheid. Je ziet Daphne dit seizoen in een ander daglicht. Ze is nu moeder en is meer empowered. Ze is een vrouw, een onafhankelijke vrouw.” Het tweede seizoen van Bridgerton is vanaf 25 maart te zien op Netflix. 

Sustainability

Net zoals duurzaamheid een belangrijke pijler van weDo/ is, is het ook iets wat Phoebe hoog heeft zitten. “We zouden allemaal na moeten denken over duurzaamheid. Je hoeft heus niet van de een op andere dag vegan te worden, ook minderen met plastic is nuttig. Dat vind ik ook zo fijn aan weDo/. Het is een merk dat om het milieu geeft. Meestal heb ik het gevoel dat ik het milieu schaad als ik een product koop, maar weDo/ wil het milieu oprecht helpen. Voor elk verkocht product halen ze plastic uit de oceaan. Ze dragen echt hun steentje bij om de planeet gezond te houden... En je haar!”, lacht Phoebe.

Ook op haar eigen manier probeert de filmster haar steentje bij te dragen aan een betere wereld. “Ik probeer met name plantaardig te eten en ik vermijd plastic wanneer dat mogelijk is. Ook vind ik het fijn om ergens heen te lopen, zeker in Londen.” Volgens de actrice zijn het deze dingen die een verschil kunnen maken. Het zit ‘m volgens haar in "the little things". Zo noemt ze plastic flessen als voorbeeld. “Als je continu plastic waterflessen koopt, is dat in een week tijd al zoveel plastic. Door geen plastic te kopen en een herbruikbare fles te vullen, kun je in een paar dagen tijd al zo’n verschil maken.”

Beeld: weDo/