Corduroy maakt dit seizoen een comeback

Ribfluweel is hot en happening!

Lees ook

We kennen allemaal onze klassiekers, maar heb je corduroy al in je kast? Deze stof is ontzettend retro, maar door de eenvoud is het te combineren met elke stijl. De modieuze Françaises gingen ons voor, en laten zien hoe je corduroy anno 2022 in stijl draagt.

Corduroy

Denken we aan corduroy, dan denk je waarschijnlijk al snel aan de kleding die je ouders vroeger droegen. Het ribfluweel gaat al eeuwen mee, en werd vooral in de 19e eeuw populair onder werkmannen. Pas in de jaren zeventig werd het voor iedereen beschikbaar, en kwamen er al snel broeken en jasjes op de markt die iedereen in de kast wilde hebben. En daar plukken wij nu nog steeds de vruchten van!

Vintage trends vinden steeds vaak weer hun comeback, en corduroy is daar een goed voorbeeld van. In veel vintage stores vind je dan vaak ook veel kleding van ribfluweel. Ook is de stof tegenwoordig beschikbaar in allerlei lichte kleuren, in de vorm van midi jurken, rechte broeken en tuinbroeken. Ideaal voor komende lente!

Inspiratie

Waarbij sommige stoffen snel verveeld raken, zal dit bij corduroy niet zo snel gebeuren. De stof is stijlvol, klassiek en – als we eerlijk zijn – een goede basic voor in je kast. Combineer het met een plain blouse of trui in dezelfde kleur en je hebt een outfit die hoofden doet draaien. Kijk maar naar Bella Hadid! Voor inspiratie kijken we dan ook graag op Instagram, waar corduroy op dit moment de toon voert.

Menig fashionista heeft corduroy nieuw leven ingeblazen, en doet dit op een hele eigentijdse manier. Van monochroom zoals Tamara Mory tot het opfleuren van je outfit met een opvallende blazer á la Emili Sindlev: wij zijn fan!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jeanne Damas (@jeannedamas)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tamara Mory (@tamaramory)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Eunae Kim (@de_yeg_style)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Aimee Song (@aimeesong)

Voor de lente

Ben je nog niet overtuigd van de kracht van deze retro stof, dan hebben we nog een goede reden om het te kopen. Corduroy gaat namelijk goed samen met de kleuren voor komende lente. Draag een corduroyblazer in een groene kleur, of combineer het sportief met een paar sneakers. We kunnen niet wachten!

Bron: WhoWhatWear | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook