Zien: dit waren de mooiste looks van de SAG Awards 2022

De celebs zetten hun beste beentje voor op de rode loper.

Corona who? Na twee jaar van lockdown naar lockdown te hebben geleefd, was heel Hollywood blij om weer eens massaal op de red carpet te schitteren. Het evenement? De 28e editie van de Screen Actors Guild Awards, dé awardshow voor de televisie- en filmwereld. De celebs trokken dan ook alles uit de kast.

SAG Awards

Op zondag 27 februari was heel Hollywood te vinden op de rode loper van de Screen Actors Guild (SAG) Awards. De SAG Awards is misschien wel de meest persoonlijke awardshow voor Hollywood insiders. De prijzenuitreiking erkent de beste acteurs en actrices voor hun uitvoeringen in films en op televisie. Alle stemmen worden uitsluitend gedaan door mede-acteurs – en dat maakt het toch wel heel speciaal als je een prijs in de wacht sleept.

Grote winnaars tijdens de 28e editie van de SAG Awards waren de tragikomediefilm CODA en natuurlijk de meest populaire serie van NetflixSquid Game. Actrice HoYeon Jung ging er met de prijs voor Outstanding performance by a female actor in a drama series vandoor. Ze versloeg hiermee onder anderen Jennifer Aniston (The Morning Show), Elisabeth Moss (The Handmaid’s Tale) en Reese Witherspoon (The Morning Show). HoYeon Jung kon niet geloven dat ze de award in ontvangst mocht nemen en hield dan ook een emotionele speech. “Ik heb zo vaak naar jullie gekeken op het grote scherm, dromend dat ik ooit actrice zou worden. Ik wil simpelweg dank je wel zeggen”, aldus de actrice.

Beste looks

Hoewel de SAG Awards natuurlijk uiteindelijk draaien om die felbegeerde beeldjes, wil het oog ook wat. Van Oscar de la Renta tot Dolce & Gabbana en van Christian Siriano tot Armani Privé: de celebrities schitterden weer in de mooiste designercreaties. Het was moeilijk kiezen, maar wij hebben de beste looks van de SAG Awards 2022 verzameld.

Selena Gomez

Selena Gomez, die te zien is in de serie Only Murders in the Building, verscheen in een zwarte velvet gown van Oscar de la Renta met een indrukwekkende schouderpartij. Om haar hals droeg ze een opvallende ketting vol diamanten en in haar oren spotten we subtiele glitters. Selena droeg haar lokken in een sleek bun en een natural make-up look.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Oscar de la Renta (@oscardelarenta)

Lady Gaga

In een fantastische jurk van Armani Privé verscheen Lady Gaga op de rode loper, die eigenlijk niet rood was. De witte, satijnen jurk had een breathtaking decolleté dat bedekt was met glitterende diamantjes. Ook miss Gaga koos voor een statement ketting vol bloemen en diamanten. Haar lokken straalden een en al glamour uit en natuurlijk mocht haar iconische cat eye niet ontbreken aan de look.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door SAG Awards (@sagawards)

Venus Williams

Tennisicoon Venus Williams verscheen in een bijzondere jurk van Dolce & Gabbana. De chique witte stof was gedrapeerd om een futuristisch zilveren korset, dat dit jaar helemaal on trend is.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Venus Williams (@venuswilliams)

Vanessa Hudgens

Va va voom! Dat is wat wij dachten toen we de red carpet look van Vanessa Hudgens voorbij zagen komen. De actrice verscheen in een geweldige turquoise jurk van Versace en gaf ons serieuze mermaid vibes. Vanessa maakte de look af met een glamoureuze make-up look, een gouden clutch en gouden hakken met een behoorlijk plateau.

Jada Pinkett Smith

Queen Jada Pinkett Smith verraste iedereen met een royal gown van designer Garreth Pugh. Ze maakte de marineblauwe jurk af met een indrukwekkende halspartij vol diamanten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jada Pinkett Smith (@jadapinkettsmith)

HoYeon Jung

Squid Game-actrice HoYeon Jung is niet alleen een talent op de Netflix-buis, maar weet ook hoe ze indruk moet maken op de rode loper. Haar achtergrond in de modewereld helpt hier uiteraard wel een handje bij. Vlak na het daverende succes van Squid Game sloot HoYeon een bijzondere samenwerking met Louis Vuitton. Het was dan ook geen verrassing dat de actrice bij haar eerste grote red carpet event in Hollywood een kunstwerk van deze designer droeg. Het meest opvallende aan haar look was echter niet de jurk, maar haar haaraccessoire. Dit accessoire is geïnspireerd op het traditionele daenggi-haarlint, een accessoire dat al eeuwenlang in Korea wordt gebruikt om gevlochten haar te versieren.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door SAG Awards (@sagawards)

Hailee Steinfeld

Zangeres en actrice Hailee Steinfeld verscheen in een custom gown van Miu Miu. Om alle aandacht op de prachtige figure hugging jurk te vestigen, droeg Hailee haar lokken in een strakke lage paardenstaart. In tegenstelling tot veel andere actrices koos ze niet voor een opvallende ketting, maar hield ze haar accessoires subtiel met drop down oorbellen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door hailee steinfeld (@haileesteinfeld)

Laverne Cox

Last, but definitely not leastLaverne Cox. De actrice verscheen in een custom jurk van Michael FaustoBusiness on the bodem, party on top, zo zouden wij het kunstwerk omschrijven. Waar de onderkant van de jurk bestaat uit een nauwsluitende zwarte stof, begint het echte feest boven met tal van diamanten en prachtige patronen. Laverne maakte haar look af met een hoge paardenstaart en een donkere make-up look.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door laverne cox (@lavernecox)

Hoewel heel Hollywood blij was om weer met zijn allen een awardshow bij te wonen en alles uit de kast te trekken op de rode loper, was het natuurlijk wel een dag met een zwarte rand. De oorlog in Oekraïne ging dan ook niet onopgemerkt voorbij. Zo verschenen Tyler PerryShari Belafonte en Douglas Hodge met een geel met blauw lint te dragen op de red carpet en sprak Laverne Cox zich publiekelijk uit: “De optredens die we hier vanavond vieren hebben vreugde en inspiratie gebracht dit jaar. Maar met alles wat er in de wereld aan de hand is, is het soms moeilijk om licht en hoop te vinden. Vanavond zijn onze harten bij onze vrienden in Oekraïne. We staan naast ze en bidden voor hun veiligheid.”

Bron: E! Online, ELLE, Vogue | Beeld: Instagram, BrunoPress

Laatste nieuws