Excuse me? Zoveel vraagt The Tinder Swindler voor een boeking

Spoiler: het is een exorbitant hoog bedrag.

Lees ook

De documentaire The Tinder Swindler staat nog maar net op Netflix, maar is nu al wereldwijd miljoenen keren bekeken. Zoals we (spoiler) in de documentaire konden zien, kwam fraudeur Simon Leviev aka Shimon Hayut binnen een mum van tijd weer op vrije voeten. Op Instagram is te zien dat hij zijn luxueuze leventje rustig voortzet, al heeft hij nu een andere inkomstenbron.

Flink prijskaartje

Sinds de documentaire over Simons bedrog op 2 februari uitkwam, heeft de fraudeur enorm veel aandacht gekregen. Dat melkt hij dan ook zoveel mogelijk uit. Volgens TMZ is hij tegenwoordig te boeken voor promobezoekjes aan nachtclubs. Die kans laten veel nachtclubs dan ook niet aan zich voorbijgaan. Zo is Simon al benaderd door clubs uit onder andere Duitsland, Mexico, Boston en Philadelphia. Zij kregen echter allemaal te horen dat ze minstens een whopping 20.000 dollar moeten neerleggen om op een bezoekje van Simon te kunnen rekenen.

Eisenlijst

Dat is echter niet het enige. Simon heeft ook een behoorlijke eisenlijst waar de club aan moet voldoen. Zo eist hij een privéjet naar de club, een suite in een vijfsterrenhotel, een auto met chauffeur, twee beveiligers en een gereserveerde tafel inclusief onbeperkte drank. Tja, als je je lifestyle niet meer kunt bekostigen door vrouwen te bedonderen, dan moet je toch creatief zijn…

Oplichter

De afgelopen tien jaar heeft Simon twee keer vastgezeten. Hij is een keer achter de tralies beland voor fraude en een keer voor het vervalsen van een paspoort. Daarnaast lopen er momenteel zaken tegen hem in onder andere Noorwegen en Zweden. Zelf ontkent hij dat hij een oplichter is. De documentaire The Tinder Swindler laat echter een ander beeld zien. Daarin komen drie slachtoffers van Simon aan het woord, waaronder een Nederlandse vrouw. Ze vertellen hoe hij zich voordeed als een rijke jetsetter, die zogenaamd in de problemen kwam met ‘vijanden’ en daarom geld van de vrouwen nodig had. Hij heeft de vrouwen in totaal miljoenen euro’s afhandig gemaakt. De documentaire werd al snel een enorm succes en is een van de best bekeken titels van afgelopen maand.

Bron: Tips en Weetjes | Beeld: The Tinder Swindler

Laatste nieuws

Zie ook