Holly Mae Brood over thin shaming: ‘Laten we elkaar gewoon mooi vinden zoals we zijn’

De actrice en presentatrice krijgt regelmatig te maken met thin shaming.

Lees ook

De laatste jaren staan we met z’n allen gelukkig steeds meer voor body positivity. Hoewel de kern hiervan is dat elk lichaam er mag zijn, richt het zich over het algemeen vooral op fat shaming. En dat terwijl thin shaming ook een groot probleem is, zo weet actrice en presentatrice Holly Mae Brood helaas uit eigen ervaring.

Thin shaming

Waar het in de media vaak gaat over fat shaming, vindt Holly thin shaming net zo erg, zo vertelt ze in de nieuwste Grazia. De presentatrice is slank gebouwd en kan daardoor vaak op commentaar rekenen. “Ik kan er niets aan doen dat ik heel dun ben, ik denk écht dat ik iedereen eruit eet”, stelt de actrice. “Zelf ben ik heel blij met mijn figuur, maar ik krijg ook wel opmerkingen als: ‘Jeetje, wat ben jij dun’, of mensen vragen zich af of ik een eetprobleem heb.”

Van Holly mogen mensen zich meer op zichzelf focussen en minder druk bezig zijn met hoe anderen eruitzien. “Laten we elkaar gewoon eens mooi vinden zoals we zijn.”

Vermoeiend

Holly staat gelukkig stevig in haar schoenen ervaart geen extra druk vanuit social media om aan bepaalde schoonheidsidealen te voldoen. Wel vindt ze social media soms vermoeiend. “Dan denk ik: laat me alsjeblieft met rust, ik hoef niet elke dag te weten welk broodje jij eet en naast welke palmboom je nu weer ligt”, vertelt ze. “Dan ben je lekker met je vriend op vakantie, waarom moet je dan dertig Stories per dag plaatsen?”

Perfectionisme

Wel ervaart de Love Island-presentatrice soms druk vanuit zichzelf, omdat ze hoge eisen stelt. Vooral op werkgebied. “Ik vind niet snel iets goed wat ik heb gedaan. Ik denk dat mijn perfectionisme soms irritant kan zijn voor de mensen om mij heen”, legt ze uit. Holly vertelt dat ze soms kortsluiting in haar hoofd krijgt, omdat ze denkt dat ze iets niet kan. “Terwijl ik er ook wel wat meer op mag vertrouwen dat ze me niet voor niets hebben gevraagd.”

Holly Mae Brood vertelt in de nieuwste Grazia alles over haar gevoel voor fashion, haar dromen, de afgelopen coronatijd én haar steady relatie met Soy Kroon. Vanaf morgen in de winkel! 

Bron: Grazia (Jill Waas) | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook