Blijkbaar kun je concealer ook gebruiken om te contouren

En nee, niet met een donkere concealer.

We weten allemaal dat je er door een paar stipjes concealer onder je ogen een stuk wakkerder uitziet. Maar wist je dat je met diezelfde lichte concealer je gezicht ook kunt contouren?

TikTok

Waar we back in the day op YouTube de basis van make-up leerden, gaat er door TikTok een heel andere wereld voor ons open. Hier leerden we onder andere al hoe je je normale mascara waterproof maakt en dat je jezelf met concealer een facelift kunt geven. Tegenwoordig gaat er een nieuwe concealer-hack rond op het populaire filmpjesmedium, namelijk hoe je je gezicht ermee kunt contouren.

Veelzijdig

Als we slechts één make-upproduct zouden mogen kiezen, dan zou het absoluut concealer zijn. Het is het meest veelzijdige product on the market. Vermoeide ogen? Geen probleem. Onzuiverheden? Be gone. Daarnaast is het onmisbaar in je highlightroutine. Een beetje op je voorhoofd, de brug van je neus, je cupid’s bow, op je kin en natuurlijk onder je ogen kan je gezicht al veel sprekender maken. En dankzij de laatste TikTok-trend weten we dat je diezelfde concealer ook kunt gebruiken om je gezicht tegelijkertijd te contouren.

Highlighten en contouren

Hoe je je gezicht kunt highlighten én contouren met één product? Dat heeft er alles mee te maken hoe je de concealer aanbrengt. Op TikTok laat gebruiker @sarah_wolak zien hoe het moet. Ze begint bij haar slaap en brengt de concealer in één soepele beweging aan onder haar ogen, langs haar neus naar haar lippen, over haar bovenlip richting haar oor en terug en vervolgens onder haar onderlip naar het midden van haar kin.

@sarah_wolak

Reply to @queenshirinn a side by side comparison 😊 #contour #makeuphack

♬ original sound – margaux

 

Blend de concealer met een kwast of een sponsje en je krijgt een hele natuurlijke contour, zonder daarvoor tal van verschillende producten te gebruiken. Op TikTok zijn ze in ieder geval al fan van deze concealer-hack. De beautyhack is zelfs approved door niemand minder dan miss NikkieTutorials, dus dan wéét je dat het een goede is.

Bron: TikTok, Glamour UK | Beeld: iStock, TikTok

Laatste nieuws